Nyheder

Videopsykolog uden ventetid

Foto: Adobe Stock
9. december 2021

De 400.000 danskere, som er omfattet af PensionDanmarks sundhedsordning, har siden slutningen af oktober haft adgang til gratis psykologkonsultationer uden ventetid. Det har især fået mænd til række ud.

Rigtig mange danskere kæmper med følelser af stress og depression, og en stor del lider i en sådan grad, at de er diagnosticeret. Det bedste redskab, hvis ikke problemet skal udvikle sig til en langvarig sygemelding, er at få hjælp i tide. Noget hjælp kan man give sig selv, men for mange vil der være brug for en ekstra hånd udefra. Det kan være i form af en psykolog.

For selvom kost, motion og næringsstoffer kan hjælpe med at håndtere stress og lindre symptomerne, så er der kun så meget, man selv kan gøre. Man bør dog overveje, om man får tilstrækkeligt med B-vitamin, hvis man begynder at mærke benene ryste under stressbyrden. Man kan også overveje kosttilskud med adaptogene urter. De hjælper nemlig både med at give energi og overskud i dagtimerne og fremme søvnen efter mørkets frembrud. 

Men der kan altså være brug for professionel assistance. Her kan man dog opleve lange ventetider og det kan – desværre – også være en dyr omgang. Men ikke hvis man er en af de rigtig mange danskere, som er omfattet af PensionDanmarks sundhedsordning.

Inden krisen vokser

PensionDanmark har nemlig indledt et samarbejde med Aleris-Hamlet, som betyder, at de siden slutningen af oktober har tilbudt videokonsultationer med en psykolog. Tjenesten er åben klokken 8–21.00 på hverdage og 9–17.00 i weekenden. Og det kræver altså hverken henvisning eller at man får pengepungen op af lommen. 

Initiativet glæder direktør for kunder og kundeservice i PensionDanmark Flemming Tovdal Schmidt, der ser det som en håndsrækning til de mange, som oplever, at krisen vokser sig unødigt stor, før der bliver sat ind. 

– Vi ser et tydeligt behov for, at vores medlemmer får hurtigere og nemmere hjælp, når de oplever stress, depression eller andre psykiske problemer. Og takket være dette nyskabende samarbejde med Aleris-Hamlet skaber vi nu en direkte adgang via app eller hjemmeside. Det betyder, at vi kan nå ud til medlemmerne, inden en krise vokser sig større og får mere længerevarende konsekvenser, siger han. 

[relateredehistorier]

Siden åbningen har 462 oprettet førstegangssamtaler, og flere har startet et forløb med flere konsultationer. De fleste henvendelser handler om stress, depression og personlige relationer. Og overraskende, kommer en stor del af henvendelserne fra mænd.

Mændene kommer med

Flere forsøger løbende at gøre opmærksom på, at der er områder i samfundet, hvor mænd halter efter kvinder. Det gælder blandt andet, når det kommer til at tage kontakt til læger og fagprofessionelle. I gennemsnit fylder mænd kun cirka 30 procent på traditionelle psykologklinikker.

Med tilbuddet her er tallet 63 procent, og en del af forklaringen er måske, at samtalerne foregår online. 

– For mændene er en online psykolog et mindre skridt at tage, og det giver en højere grad af diskretion. Vi ser derfor også, at andelen af mænd er væsentligt højere ved online konsultationer – hele 63 procent i mændenes favør mod traditionelt kun 30 procent ved fysiske konsultationer, siger chefpsykolog Annette Gaard fra Aleris-Hamlet Psykologhus.

Man kan booke en strakssamtale og komme til at tale med en psykolog samme dag. Er situationen mindre presserende, kan man få plads i kalenderen inden for fire dage. 

Forrige artikelKøb julegaver brugt

Næste artikelEt naturligt nej til tab af knoglemasse