### BLOG ###>Kostens indflydelse

Vil du gerne sikre verdensfreden hjemme hos jer?

9. januar 2014

De fleste ved godt, at morgenmaden er det vigtigste måltid for børn (og voksne). Her skal ligges grundlaget for et stabilt blodsukker, så dit barn er klar til dagens udfordringer.

Til at lære alt, det som skal læres. Til at lege og bare være. Til at trives med sig selv og med andre.

Morgenmaden skal være af sunde råvarer. Uden sukker og raffineret stivelse. Gerne med fedt og/eller proteiner, så blodsukkeret kan holde sig i ro.

Læs også brevkasse med Forslag til morgenmad til skolebørn

Og så til det næstvigtigste…

Men ved du, hvilket måltid, der er det næste på listen over dagens vigtigste måltider for børn?

Svaret kommer her: Det er EFTERMIDDAGSMADEN!

Eftermiddagsmaden er nemlig netop det tidspunkt, hvor de fleste børn er rigtigt sultne. Og ofte parate til at spise næsten hvad som helst.

Så hvis du vil holde verdensfreden kørende frem mod aftensmaden og resten af dagen, så er det her, du skal sætte ind! Giv dit barn noget rigtigt mad. F.eks. en skål med snittede grøntsager og frugt. Måske lidt nødder, frø og kerner. En fuldkornsknækbrød med øko-kødpølse… Eller hvad der trænger til at blive spist i køleskabet.

Læs også Få ungerne til at guffe grøntsager i stakkevis

Drop vanetænkning

Men måske tænker du nu: ”Jamen, Anette, så kan hun jo ikke spise noget til aftensmad……”. Du har helt ret – det kan faktisk godt være. Men jeg tænker faktisk bare: NÅ… Jeg er faktisk ligeglad med, hvor meget mine børn spiser til aftensmad – fordi jeg ved, at de fik ‘rigtig’ mad om eftermiddagen. Og ikke bare en hvid bolle med marmelade el. lign.

Det kan også være at du tænker: ”Ja, men mine børn får jo eftermiddagsmad i børnehaven/vuggestuen/SFO”.  Men min erfaring er, at de fleste steder består det ikke af ‘rigtig’ mad. Og tit er den serveret allerede kl. 13.30 eller 14. Så derfor får mine yngste børn faktisk 2 x eftermiddagsmad.

Verdensfreden er lig med et glad barn med et stabilt blodsukker. Og det kan du faktisk regulere ret meget selv.

God fornøjelse J

www.æblebørn.dk

www.klubæblebørn.dk

 

Forrige artikel7 råd mod ballonmave

Næste artikelHyben dulmer slidgigt

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.