Vil gerne ud af parforhold – men bliver

Jeg er 45 år og er endt i et parforhold, som jeg egentlig gerne vil ud af. Faktisk ligner det i foruroligende grad mange af mine tidligere parforhold. Jeg møder en skøn mand med masser af ydre kvaliteter, men som ender med at fortælle mig igen og igen, at jeg er forkert, siger det forkerte, gør det forkerte, mens jeg har mistanke om, at han har noget kørende ved siden af.

Jeg ved, at det ikke er godt for mig, det æder mig op indefra, men alligevel er det svært at komme ud af. Jeg ser mig selv sidde om 10-20 år alene i en lille lejlighed – og blive gammel og mærkelig.

Min søn (af tidligere forhold) er flyttet hjemmefra, jeg har et godt job – og der er i princippet ikke noget, der binder mig til min kæreste. Vi er faktisk blevet enige om, at vi nok ikke skal blive sammen – og alligevel er der ingen af os, der gør noget for at slutte det helt.

Har du nogen gode råd til, hvordan vi kommer videre?

Den forkerte kvinde

 


 

Til den rigtige kvinde: Den ”knibe”, du beskriver, er velkendt af mange – hvorfor bliver vi et forhold, et job, et venskab, som vi ikke trives med. Det umiddelbare svar kan være provokerende: Fordi vi får noget ud af at blive!

Spørgsmålet er: Hvad får du ud af at blive? Hvad frygter du ved at blive/gå? Og hvad er alternativet? Desværre er det ofte ”dråben” – en tilfældighed – der får bægeret til at flyde over og bestemmer, hvornår/om vi går (utroskab, ”det store skænderi”, følelsesmæssigt sammenbrud).

Alternativet for dig vil være at tage din situation op fra A-Z, lægge en strategi for, hvad du vil have ud af dit liv/forhold og hvordan og så træffe et velfunderet valg. Det vil en coach kunne hjælpe dig med.

Derudover er der den følelsesmæssige binding, du og din kæreste har. Du vil også opnå fordele ved at kigge nærmere på forholdets karakter, jeres roller, dine behov og reaktioner.

Forsøg at hæve dig op over dig selv/jer, som om du var ”en anden”. Du kan f.eks. spørge en god/gammel ven, om han/hun kan hjælpe dig med at ”se” mønstrene. Formålet er at få klarhed og give dig mulighed for at genopbygge dig selv – og dermed enten redde forholdet og/eller sikre, at ”nissen” ikke følger med til det næste.

Mvh. Birgitte Aagard, coach

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*