Virker homøopati?

Jeg har en veninde, som sværger til homøopati, når hun er syg. Hun mener, at behandling med lægemidler for det meste er grov symptombehandling og har mange bivirkninger, mens
homoøpatisk medicin på en elegant måde får kroppens selvhelbredende kræfter til at virke. Min læge mener, at det er rent fup, da de homoøpatiske midler er fortyndet så meget, at de umuligt kan virke. Hvad skal jeg tro på? Jeg vil helst tro på min veninde, men jeg har også stor tillid til min læge.

Homøopati er langt mere udbredt i resten af verden end i Danmark. Verdenssundhedsorganisationen WHO har meldt ud, at homøopati er det næstmest brugte medicinske system i verden, og i mange af vores nabolande undervises der på højt plan i det. Før lægevidenskaben blev overvældet af og næsten udelukkende baseret på lægemidler, var homoøpati anerkendt som gavnligt og virksomt, men da grundlaget for homoøpatien var i kontrast til den moderne lægevidenskabs naturvidenskabelige basis, blev den forfulgt med bål og brand af lægeforeningerne, først og fremmest i USA. Måske også på grund af homøopatiens popularitet i befolkningen. Medvirkende har også været, at det er svært at undersøge homøopatisk medicins virkning med de metoder, som anvendes i lægevidenskabelig forskning i dag, med tilfældig fordeling og dobbeltblinding.

Der er imidlertid i dag mange videnskabelige undersøgelser, som viser, at homoøpati virker. Blandt andet på studier af høfeber, DAMP, dårlig ryg og andre kroniske lidelser. Mange læger er dog stadig ikke overbeviste, formentlig fordi de ikke forstår grundlaget for homøopati og ikke tror på, at vand kan indeholde information fra det, som vandet har været i berøring med. Det er nu bevist, at vand kan huske.

Alt i vores krop svinger, vibrerer med bestemt svingningstal. Fra den mindste celle til hele kroppen. De styrende æggehvidestoffer i cellerne, vores DNA, er et slags biologisk internet, som reagerer på elektromagnetiske signaler, som hele tiden cirkulerer i os gennem nerveskederne og bindevævet i kroppen, fra hjernen og til resten af kroppen, og omvendt. Formålet er at bevare de rigtige svingninger overalt. Det er vores livskraft, vitalkraft, som formidles på denne måde. Den, som kineserne kalder qi.

Ved sygdom ændres svingningerne, frekvenserne, og symptomerne optræder, når kroppen forsøger at genskabe de sunde svingninger i vævene for at genopbygge sundheden. I traditionel lægelig behandling undertrykkes symptomerne, men homoøpaten bruger dem til at finde det rigtige middel til at hjælpe kroppen med at læge sig selv. På basis af en grundig samtale udvælger homoøpaten det eller de rigtige homøopatiske midler, remedier, som hjælper kroppen til at bekæmpe sygdommen. Disse midler er udvalgt på baggrund af data fra tusindvis af patienter, som er behandlet med god virkning. Remedierne laves ved at ryste vand med forskellige midler, fortynde og ryste igen og igen, indtil der kun er små vibrationer i vandet tilbage. Det kaldes potensering. Det er disse vibrationer eller svingninger, som er virksomme. Oftest vælges remedier, som i begyndelsen forstærker symptomerne, men det er netop det, der får kroppen til at reagere modsat.

Homøopati er energimedicin og virksom, hvis behandleren tager hensyn til patientens helhed og særlige væsen før valget af homøopatisk medicin.

Carsten Vagn-Hansen

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*