Vitaminer mod demenssygdom?

Kan K2- og D3-vitamin give hjælp mod demenssygdom som Alzheimers?

Den snart klogere

 


 

Der er meget, der tyder på, at hjernesygdomme som Alzheimers, demenssygdom, depression mm. grundlæggende skyldes inflammation, en forkert og utilstrækkelig kost med mangel på næringsstoffer, samt de mange kemiske påvirkninger vi får gennem vores kost, forurening, arbejdet mm.

Både mangel på K2-vitamin og D3-vitamin kan derfor være medvirkende til hjernesygdomme.

Det betyder også meget, at vi bruger vores hjerne så meget som muligt, blandt andet til at huske, lære nyt, spille kort, krydsord mm.

Der er blandt andet et studie med 678 nonner over 75 år, der blev undersøgt over 20 år, og ved deres død blev deres hjerner doneret til videnskaben.

Flere af dem havde symptomer i hjernen, der burde have udløst alzheimers (f.eks. at hjernen var skrumpet ind), men ingen af dem havde tegn på det, mens de levede. Man tror, at det er fordi, de havde et højt niveau af kognitiv reserve!

De havde holdt deres hjerner aktive. Hjernecellernes forbindelser skal hele tiden nydannes ved at blive brugt. Vi mister alle nogle hele tiden, og vi danner nye. Det er den gode nyhed.

Samtidig er der stor interesse i, hvad vi alle kan gøre for at holde vores hjerner smidige og træne en form for kognitivt overskud, som kan være ekstra backup, når nogle lukker ned … Nemlig at blive ved med at lære nye ting.

Lever man med Alzheimers eller demenssygdom selv, eller en man har kær, er det værd at vide, at følelser bliver ved længe. Det kan godt være, at vedkommende ikke kan huske, hvad man hedder, eller hvad man sagde for fem minutter siden, men de kan huske, hvordan man fik dem til at føle sig – f.eks. glad.

Læs mere om Alzheimers og de mange naturlige kosttilskud, der kan gavne, på www.radiodoktoren.dk.

Mange gode hilsener

Tine Juul og Carsten Vagn-Hansen, sundhedskonsulent og læge

2 kommentarer

 • Hanne Koplev siger:

  Angående Alzheimers synes deponeret aluminium i hjernen at kunne udgøre en faktor.
  De dræbte vacciner ( modsat de levende vacciner) er tilsat aluminium og dette udgør en stor belastning, idet alt kommer ind i organismen.
  Får man aluminium i kosten optages kun ca. 0,1 %.
  Mere læsning i Prof Exley´s artikel:
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28159219

 • Kirsten Maise Pedersen siger:

  Jeg vil anbefale denne medicinske hypotese fra 2018: “Are rises in Electro-Magnetic Field in the human environment, interacting with multiple environmental pollutions, the tipping point for increases in neurological deaths in the Western World?”
  https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0306987719300040?fbclid=IwAR1f7Noqi_FACw7yY78lC6Z0iiAxqms1ZDDnXQ2q_2VyZ9WltSBKkI3JU1E#!

  Der fremgår bl.a. tal fra WHO over dødsfald relateret til Alzheimers, og her er Dk med helt i front.

 • Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

  Skriv et svar

  Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

  *