Vitaminer noget værre noget?

Jeg har nu siden sidste forår modtaget dine nyhedsbreve, og jeg er blevet meget inspireret! Tusind tak for det!

Jeg hørte så imellem jul og nytår, at vitaminpiller er noget “værre noget”. Jeg giver dagligt mine børn på 5 og 8 år en Omnimini, en Unikalk og en BioGaia.

Min mand og jeg tager dagligt en Omnimin, tre Eskimo-3, en Unikalk og to Symbioflor+.

Hvad tænker du om det?

Med Venlig Hilsen

Berit

 


 

Jeg kan godt forstå, hvis du bliver forvirret. Der kommer tit modstridende oplysninger frem. Og journalisterne er jo herrer over, hvad vi bliver præsenteret for fra den kant. Interessant nok skriver de ikke rigtigt noget om, at den fjerde hyppigste dødsårsag i USA skyldes indtag af medicinske præparater – som modsætning til vitaminerne. American Association of Poison Control Center, der registrerer alle forgiftningstilfælde i USA, sender løbende rapporter ud. Og her kan man læse, at der ikke er konstateret et eneste dødsfald pga. indtag af vitaminer. Og husk også, at i Danmark har vi verdens mest restriktive lovgivning på dette område.

Vitaminer og mineraler er livsvigtige for os! Men i dag produceres vores mad på en måde, så mange af næringsstofferne er gået tabt. Almindelige grøntsager indeholder f.eks. 60 % færre vitaminer og mineraler end for blot 80 år siden.

Hos landmændene ved man godt alt dette. Så dyrene får tilsat vitaminer, mineraler og fedtstoffer i deres foder, for at dyrene trives bedst muligt. Jeg synes altså, at det er en rigtig god idé, at I tager kosttilskud dagligt i jeres familie.

En god multivitamin som Omnimin/Omnimini er et godt fundament.

Probiotika er også virkelig godt for at styrke fordøjelsen, som er fuldstændig afgørende for sundheden!

Kalktilskud er også en god idé, hvis man f.eks. ikke indtager mælkeprodukter. Vær dog opmærksom på, om det også skal indeholde magnesium. Magnesium er vigtig for at transportere kalken ind i knoglerne. Det er i hvert fald ikke alle produkter fra Unikalk, der indeholder magnesium. Alternativt kan jeg f.eks. anbefale Cal-Mag C fra Solaray og Calcium Kids tyggetablet fra samme sted.

Fiskeolie er uhyre vigtigt for nervesystem, syn, hud og meget mere. Jeg vil derfor varmt anbefale, at jeres børn også får fiskeolie.

Og til sidst synes jeg, I skal være opmærksomme på, om I alle er dækket ind med tilstrækkeligt D-vitamin. Der kan være D-vitamin i jeres kalk-produkt. Og selvfølgelig er der også D-vitamin i multivitaminen. Men her i vinterperioden skal I nok op i omegnen af 25 mcg. dagligt til børnene og måske det dobbelte til de voksne. Det bedste er at få tjekket sin D-vitamin status i en blodprøve. Ifølge sundhedsstyrelsen skal det ligge over 50 nmol. Men mange andre anbefaler et niveau på 100-150 nmol.

Ha´ det rigtig godt.

Med kærlig hilsen

Anette Opstrup

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*