Vitaminer til 1-årig?

Jeg skriver til dig for at få lidt vejledning /råd mht. vitaminvalg til min søn. Han er snart 1 år. Hvilke vitaminer vil du anbefale?

På forhånd mange tak for svaret!

Hilsen M

 

 


 

 

Tak for dit spørgsmål. Behovet for vitaminer varierer fra barn til barn. Men jeg vil gerne give dig et bud på en basis pakke til et barn på 1 år, som ellers er sund og rask, og som spiser varieret.

Først og fremmest skal han have en god organisk multivitamin-mineral tablet til børn. Den skal være ”organisk”, fordi det betyder, at den optages bedre i kroppen. Gode mærker er f.eks. Spektro Kids eller Omnimini.

Det er begge to produkter, hvor en dagsdosis består af 2 stk. tyggetabletter. De indeholder begge to større mængder af vitaminer end ADT foreskriver, da al ny forskning – især vedr. antioxidanter – peger i retning af, at dagsbehovet er højere end ADT (anbefalet daglig tilførsel). De giver altså en rigtig god ”basis-dækning”.

Derudover har han brug for ekstra D-vitamin. Han må gerne få op til i alt 20-25 mcg. dagligt. Multivitaminerne indeholder 10 mcg. Du kan f.eks. fortsætte med baby D-dråberne for at komme op på de 20 mcg. Det vil sige 5 dråber dagligt (svarer til 10 mcg).

Og så har han også brug for sunde fedtsyrer i form af levertran eller fiskeolie. Køb en god kvalitet. En rigtig god levertran er Nordic Naturals – fås med citrussmag. (Vær opmærksom på, at den også kan indeholde D-vitamin, så det måske overflødiggør baby-dråberne. Læs på flasken). Eller en fiskeolie som f.eks. Eskimo 3, Eye Q eller Matas fiskeolie.

Giv olien på en tsk. (mange små børn kan godt lide smagen) eller i grøden (skal være kølet af til spisetemperatur) eller i en smoothie.

Disse tre ting er en basis-pakke for et helt raskt barn.

Hvis der er problemer med eksem, ørerne, snot, forstoppelse eller andet, kan der være brug for andre ting.

Hvis du vil styrke dit barn generelt (immunforsvar, fordøjelse, forebygge eksem mm.) er det også en rigtig god idé at give probiotika.

Probiotika er mælkesyrebakterier, som styrker mave-tarmsystemet.

I tarmen er millioner af bakterier. Og det er vigtigt, at det er de rigtige typer. Så derfor kan man give tilskud (ligesom når man skal ud at rejse og tager ”yoghurt-piller” for at forebygge ferie-mave). Der findes nogle produkter specielt til børn f.eks. NDS Panda og Udo´s Probiotika Infant Blend.

Ha´ en god 1 års fødselsdag!

Med kærlig hilsen

Anette Opstrup

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*