Nyheder

Voksne skælder for meget ud på børn

18. april 2007

Forældre træder ikke i karakter og ender derfor oftere – i afmagt – med at skælde ud på deres børn, siger børneeksperter.

Forældre skælder mere ud på børnene end tidligere, for forældrene tør ikke træde i karakter som dem, der bestemmer. I stedet forhandler de med børnene, men det er ikke altid muligt, forklarer familieterapeut Elin Vilhelmsen, der bakkes op af børneeksperter.

– De ender derfor med at skælde børnene mere ud og tale nedsættende til dem, siger Elin Vilhelmsen til Nyhedsavisen.

Det er ellers i den bedste mening, og forældrene har en stor viden om børn og hvor vigtigt det er at give dem selvværd. Men den større viden om børnene har ikke gjort det lettere at være forældre, siger familieterapeut Emilia Melchior.

Forældre sender dobbelt signal– Problemet er, at forældre i dag sender et dobbelt signal. De lægger op til dialog med børnene, fordi de gerne vil være demokratiske, men har allerede besluttet udfaldet. Hvis barnets mening er anderledes end forældrenes, så begynder diskussionen. Forældrene bliver vrede, og i afmagt skælder de ud, siger hun.

Børnene selv synes også, at stemmen bliver hævet lidt for ofte, forklarer psykolog Bente Sylvest Johansen.

– I betragtning af at vi lever i en tid, hvor vi gør meget på børnenes præmisser, er det et paradoks, at børn får så meget skældud, siger psykologen til Nyhedsavisen.

Nu vil Børnerådet have ændret tendensen ved at undersøge moderne måder at opdrage på.

Kilde: Nyhedsavisen og DR

Forrige artikelMænd powershopper … kvinder!

Næste artikelVi nyder chokolade mere end kys