Voldsom rødmen af rosacea

Jeg er en ung kvinde på 24 år, der samtidig med skæleksem også har fået diagnosticeret en mild form for rosacea. Skæleksemet er til at komme til livs, dog med tendens til at komme tilbage. Rosaceaen derimod viser sig igennem rødme over kind og næse samt flushes, altså hed rødme over næse og kinder, som tager til i styrke og varighed.

Selve rødmen er ikke det værste, men derimod intensiteten og den smerte, disse flushes bringer med sig. Min hud er i forvejen meget sensitiv, og mine flushes kommer ud af ingenting på grund af varme, kulde, emotioner, bevægelse. Udover selve rødmen og heden udløser flushes også hovedpine (pande, bag ørerne), nakkespændinger, trykkende smerte i kinderne (hvor flushes typisk kommer) og en generel kvalmefølelse, der mærkes i hovedregionen og i huden. Disse symptomer varer ved flere dage efter et flush, og hudområdet føles tilmed også ofte meget ømt.

Jeg har svært ved at forstå, hvordan Rosacea flushes kan udløse så voldsomt ubehag og smerter. Jeg føler mig ofte næsten lammet i at kunne foretage mig noget, fordi ubehaget, heden og kvalmen er så voldsom. Jeg er under lægelig behandling hos en hudlæge, men indtil videre har hverken antibiotika eller diverse cremer kunnet afhjælpe symptomerne. Jeg forsøger på egen hånd at styrke min krop med kosttilskud (fiskeolie, vitaminer, urtemedicin, antiinflammatorisk kost) i håb om, at det måske kan have en positiv indflydelse.

Hvad mener du, der ligger til grund for så voldsomme flushes, ubehag og smerter? Det skal siges, at jeg udover disse symptomer næsten aldrig er syg, og at min blodprøve efter lægens vurdering er helt som den skal være.

Mvh Luna

 


Det lyder som en meget svær form for rosacea, som du har erhvervet dig.

I min optik hænger rosacea oftest sammen med en ubalanceret fordøjelse og immunforsvar. Derfor er det godt, at du allerede har tænkt i ernæringsbanen. At din hovedpine særligt sidder i panden og bag ørerne, understøtter dette ud fra det kinesiske synspunkt. Her løber nemlig mave- og galdeblæremeridianerne.

Mange med rosacea har gavn af at undlade gluten og sukker i kosten og samtidig arbejde på at øge mavesyreindholdet. Sidstnævnte kan gøres med urter såsom bitterstern dråber før måltiderne eller det homøopatiske præparat homasin fra holistica. Ligeledes kan der i en periode suppleres med Betain HCL og digestive enzymes complex fra Terra Nova.

Ligeledes er du også nødt til at kigge dybere ind i de emotionelle aspekter af dit liv. Min erfaring er, at dette har stor betydning.

Du kunne med fordel opsøge en naturmedicinsk behandler til at hjælpe dig på vej.

Mvh

Maria

Naturlægen.com

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*