Krop

Vores firbenede bedste ven beriger og forlænger vores liv

6. februar 2018

Menneskets bedste ven har mange gavnlige effekter for vores helbred og velvære – det har flere forskningsprojekter gennem tiden slået fast.

Hunden er et integreret familiemedlem i mange familier – og den beriger os med mere end blot sine glade vuf og logrende hale, når vi kommer hjem efter en lang dag på job.

Hundeejere har nemlig mindre risiko for at dø af en hjertesygdom samt for at blive udsat for social isolation og depression.

Gå tur med hunden og forbliv rask

Når Futte eller Molly skal ud og luftes, giver det naturligvis motion til personen med snoren – og mange hundeejere er ude at gå i både sne, slud og regn, når de kære firbenede skal luftes.

Det gør, at hundeejere er 30 minutter mindre stillesiddende om dagen, og har 54 procent højere sandsynlighed for at få den dagligt anbefalede motion, modsat folk, der ikke ejer en hund. Det viser en britisk undersøgelse fra sommeren 2017 fra Norwich Medical School og University of Cambridge.

Udover at give sin ejer motion og større sandsynlighed for at leve længe, har hunde også andre gode effekter – for hjertet især. For et af de nyeste studier viser, at hundeejere har 23 procent mindre risiko for at dø af en hjertesygdom.

Det viste et nyligt offentliggjort svensk studie fra Uppsala Universitet, som over en 12-årig periode har analyseret data fra 3,4 millioner svenskere, skriver The Guardian. Det svenske studie konkluderede ydermere, at hundeejere havde 20 procent mindre risiko for at dø sammenlignet med folk uden hund.

Hundeluftere skaber sunde boligområder

Udover et længere liv har du også mulighed for at få et bedre socialt liv, når du lufter dit firbenede familiemedlem.

 Et studie fra The University of Western Australia viser nemlig, at hundeejere har langt større sandsynlighed for at lære folk i deres nabolag at kende. Et andet studie fra 2015 kaldet The Pet Factor peger på, at hunde og kæledyr mindsker risikoen for social isolation og depression.

Og det er godt, fordi flere og flere studier indikerer, at social isolation er en risikofaktor for at udvikle mentale sygdomme. Derfor konkluderer forskerne, at muligheden for at have hunde kan være en væsentlig faktor for at udvikle sundere boligområder.

 

Kilde: jyllands-posten.dk

 

Forrige artikelUdrensning – fup eller fidus?

Næste artikelEr det tid til reel forandring én gang for alle?