Nyheder

WHO: – Behov for ny antibiotika nu

8. marts 2017

En liste med 12 nye bakterietyper er netop blevet offentliggjort af WHO, der kræver handling. Samtidig er en national handlingsplan på vej, der skal forhindre overdrevet brug af bredspektret antibiotika

Vores skødesløse omgang med penicilinkure kan have resulteret i den situation, vi nu står overfor: nye antibiotikaresistente superbakterier har set dagens lys, og eksperter spår, at de bliver svære at slå ned.

WHO har offentliggjort en liste over 12 familier af farlige bakterier, der hurtigst muligt skal udvikles nye antibiotika til bekæmpelse af. Bakterierne udgør en trussel mod menneskets sundhed, og mange af bakterierne har allerede udviklet resistens over for forskellige antibiotika, konkluderer verdenssundhedsorganisationen ifølge Fredag Formiddag.

Helt nye typer antibiotika må udvikles, hvis vi skal undgå dødsfald i kølvandet på banale småoperationer i fremtiden.

Lægerne udskriver for bredspekret og krads antibiotika ud til folket. Det er blandt hovedkonklusionerne i den årlige Danmap-rapport om antibiotikaforbruget fra Statens Serum Institut og DTU Fødevareinstituttet.

Af rapporten fremgår det, at forbruget af antibiotika til danske patienter er steget med 38 procent over 20 år.

I november udtalte Venstres sundhedsordfører Jane Heitmann i den forbindelse til Berlingske, at den nationale handlingsplan, der skal sikre mere hensigtsmæssig brug af antibiotika, forventes klar i midten af 2017.

Forrige artikelMytedrab: uskadeligt at koge vandet flere gange

Næste artikelSådan får du et godt indeklima