Havregrød, der ikke er kogt, men som er blød og lækker alligevel. Morgengrød på raw food-facon.
5 dl havregryn (evt. ligget i blød 1-3 dage, skift vandet og skyl mindst 1 gang dagligt) 1 dl dadler uden sten ½ spsk kanel knivspids salt 2 dl rosiner 10 dl vand Dræn havregrynene og kom dem i en foodprocessor sammen med dadlerne og kanelen. Blend indtil du har den ønskede konsistens og smag til med lidt salt. Bland rosinerne i. Serveres som den er eller tilsæt ekstra frugt, for eksempel skiveskåret kiwi eller jordb Ved at lægge havregrynene i blød, kan din krop lettere fordøje grøden og optage næringsstofferne. Hvis dadlerne er lidt for tørre og hårde, er det en god ide at lade dem ligge i blød i nogle timer inden brug. Brug evt. iblødsætningsvandet som sødemiddel i en smoothie. Du kan variere smagen ved at tilsætte mandler (der har ligget i blød i vand en nat) eller kokosmel.
Fra bogen “Raw Food” af Jens Casupei og Vibeke Kaupert