Mad

Mad er nærmest blevet en religion. På TV, YouTube, i magasiner og aviser prædikes madguruernes ord. Om du er til slankemad, raw food, palæo, veganske retter eller masser af smør, er der garanteret en guru til dig. Mad handler ikke kun om nydelse eller stille sulten; mad er også blevet underholdning og konkurrence. Bag den flotteste kage. Lav den mest velsmagende menu.

Danskerne bruger ikke mange penge på mad

Det er skønt med den øgede fokus på mad og madlavning, men det ville være ekstra godt, hvis flere af de gode takter fandt vej fra skærmen til køkkenet. Danskerne er stadig en af de befolkninger i EU, der bruger mindst af rådighedsbeløbet i husholdningen på fødevarer. Der ryger en del halv- og helfabrikata, dårligt kød og brød proppet med salt og sukker i indkøbskurven, mens vi gerne ser madprogrammer og læser om vigtigheden af at lave mad fra bunden af gode råvarer. For tiden mangler. I en travl hverdag kan det være svært at overskue.

Lette opskrifter, der er nemme at gå til

Her på Naturli vil vi gerne dele de opskrifter, du uden de store prøvelser kan udføre i dit eget køkken. Også på de dage, hvor du helst skal kunne smække noget sammen på tyve minutter. Retter, der giver dig lyst til at leve sundere og bedre. Retter baseret på årstidens grønt, så du ikke skal købe asparges fra Chile. For god og ansvarlig mad er også miljørigtig mad.

Inspiration til mere variation i køkkenet

Vi lader også eksperter med markante meninger om kost komme til orde. Forhåbentlig kan de inspirere dig til endnu mere variation og sundhed i dit køkken.

05. april 2021

Nye kostråd – nu med fokus på planter og klima

7. januar i år blev de nye kostråd lanceret, og de tidligere 10 kostråd er nu blevet til 7. Plantebaseret kost er kommet ...
09. marts 2021

Grøn – og sort – mad i bålet

Naturen kommer helt ind under huden, og der kan også godt hænge lidt duft tilbage i tøjet, når du laver mad udendørs i ...
06. februar 2021

5 tips til at fyre op under grøntsagerne

Jul og nytår er ovre, og traditionen tro er et nyt års begyndelse også en tid for refleksion, status og måske nytårsforsætter. Uanset ...
30. januar 2021

Grønt som førstevalg

Med kogebogen Grønt i front ønsker Samvirke og forfatter Ditte Ingemann at vise os, hvordan vi giver grøntsagerne en mere central plads på ...
10. december 2020

Appetit på antioxidanter

Antioxidanter neutraliserer de frie radikaler, så de ikke længere kan lave skade på andre molekyler i vores krop.
15. oktober 2020

Det jordnære køkken

Ofte forbinder vi efteråret med noget lidt trist, fordi vi lige har sagt farvel til sommeren med nye kartofler, jordbær og friskplukket salat. ...
10. oktober 2020

Søde lækkerier til dit barn – uden blodsukker-himmelflugt

Sundhed har mange aspekter. Sundhed er ikke kun broccoli og omega-3. Sundhed er også velvære, lykkehormoner, kærlighed og hygge.
03. september 2020

Børns hjernefunktion styrkes af at spise fed fisk

Et nyt studie indikerer, at fed fisk kan påvirke hjernefunktionen positivt hos børn. Jo mere fed fisk børnene i studiet spiste, jo bedre ...
01. september 2020

Vegetar til hverdag

Vi ved det jo godt. Grøntsager er gode for os. De er endda meget gode, og en kost fyldt med gode grøntsager, kan ...
30. august 2020

Bæredygtighed, kartofler og madspild

Vi kan nemt selv få fokus på bæredygtighed i hverdagen.  Få viden om, hvordan jeres familie kan forene bæredygtighed, sundhed og verdensmålene i ...
05. juli 2020

Spis dig til mere kollagen

Ny bog giver seneste viden om kollagen og opskrifter på kollagenholdig mad. Bogen er ikke for veganere og vegetarer.
28. april 2020

Både grøn og klimavenlig keto kur

I de senere år er kure eller livsstilsændringer til kost med lavt indhold af kulhydrat og højt indhold af protein og fedt blevet fremherskende. ...
17. april 2020

Glutenfri mad – på den nemme måde

Lige nu er der et kæmpestort fokus på at spise vegansk – og helt udelukke kød fra den daglige kost. Et forstærket fokus ...
06. april 2020

Fermentering og dens gavnlige virkning

Det er meget moderne at lave fermenterede fødevarer selv, men der ses også en øget efterspørgsel på færdiglavede fermenterede produkter.
24. februar 2020

Bone broth – flydende og helende næring

Tidligere var det helt normalt at servere suppe for de syge og medtagede. I de senere år kender de fleste danskere dog suppe ...
02. februar 2020

Er du klimaveganer? Så husk også sundheden!

Der kan være forskellige årsager til, at man vælger at blive veganer. Nogle vælger det af dyreetiske årsager, andre af sundhedsmæssige, og andre ...
Se flere nyheder