Mad

Mad er nærmest blevet en religion. På TV, YouTube, i magasiner og aviser prædikes madguruernes ord. Om du er til slankemad, raw food, palæo, veganske retter eller masser af smør, er der garanteret en guru til dig. Mad handler ikke kun om nydelse eller stille sulten; mad er også blevet underholdning og konkurrence. Bag den flotteste kage. Lav den mest velsmagende menu.

Danskerne bruger ikke mange penge på mad

Det er skønt med den øgede fokus på mad og madlavning, men det ville være ekstra godt, hvis flere af de gode takter fandt vej fra skærmen til køkkenet. Danskerne er stadig en af de befolkninger i EU, der bruger mindst af rådighedsbeløbet i husholdningen på fødevarer. Der ryger en del halv- og helfabrikata, dårligt kød og brød proppet med salt og sukker i indkøbskurven, mens vi gerne ser madprogrammer og læser om vigtigheden af at lave mad fra bunden af gode råvarer. For tiden mangler. I en travl hverdag kan det være svært at overskue.

Lette opskrifter, der er nemme at gå til

Her på Naturli vil vi gerne dele de opskrifter, du uden de store prøvelser kan udføre i dit eget køkken. Også på de dage, hvor du helst skal kunne smække noget sammen på tyve minutter. Retter, der giver dig lyst til at leve sundere og bedre. Retter baseret på årstidens grønt, så du ikke skal købe asparges fra Chile. For god og ansvarlig mad er også miljørigtig mad.

Inspiration til mere variation i køkkenet

Vi lader også eksperter med markante meninger om kost komme til orde. Forhåbentlig kan de inspirere dig til endnu mere variation og sundhed i dit køkken.

07. maj 2022

Har du ondt i bindevævet?

Oplever du smerter i ryggen, skulderen eller knæet, så læs med her. Årsagen skal måske ikke findes i dine led og muskler, som man ...
06. maj 2022

Havregryn kan regulere dit kolesterol

Et stort indhold af de såkaldte beta-glukaner gør havregryn til en stærk, kolesterolnedsættende fødevare. Og meget tyder på, at det særlige Sort Havre ...
04. april 2022

Sundhed efter din egen smag – og i en fart

Du vil gerne spise sundt, du vil gerne holde vægten – og det skal smage godt. Dén kombinationen kan være en stor udfordring. ...
04. april 2022

Et godt eksempel – Regionshospitalet i Randers

Et godt eksempel på et sygehus, der har gjort en stor indsats for bedre og mere næringsrig, økologisk mad, er Regionshospitalet i Randers. ...
18. marts 2022

Skal jeg juice eller blende?

Ovenstående er et spørgsmål, jeg rigtig ofte bliver stillet. Det hurtige svar er ligetil; gør begge dele!
16. marts 2022

Mad som medicin til ældre og indlagte?

Kan god mad have betydning for ældre og syges bedring? Det er et godt spørgsmål, der optager flere og flere danskere.
13. februar 2022

Sunde og fyldige salater

Salattøsen er tilbage med en appetitvækkende samling af opskrifter og inspiration.
31. januar 2022

Sundhed i hver en bid

Selvom årstiden ikke byder på de fødevarer, vi normalt forbinder med antioxidanter – f.eks. farverige bær, så behøver vi ikke fortvivle. Efterår og ...
21. december 2021

Vitaminpiller i flydende form

Juicer og Smoothies som genvej
21. december 2021

Hurtigt og sundt – mad i fad

Sund mad behøver ikke tage lang tid at lave. Med et ovnfast fad og gode råvarer kan du ofte nøjes med et kvarter ...
16. november 2021

Gaven til maven – spis dig til bedre fordøjelse med glutenfri mad

Måske undrer du dig over det store fokus på gluten og glutenfri mad. Kun godt én procent af befolkningen lider af decideret glutenallergi, ...
26. september 2021

Hæld grønt i glasset!

Juice og smoothies er en effektiv genvej til planternes vitalstoffer: Byggesten til dine celler, enzymer, antioxidanter, plantehormoner og et hav af aktive stoffer, ...
22. september 2021

Kost og livsstil til sunde knogler

Nogle af de stimulanser, vi holder allermest af på vores breddegrader, er samtidig noget af det mest skadelige for dine knogler. Måske skulle ...
15. september 2021

Høst fra træerne

Naturen er både på dagsordenen og i maven, når du læser Birgit Rothmanns ”Høst fra Træerne”.
28. juni 2021

Mærkningsordninger – forvirring eller brugbart redskab?

Mærker og certifikater pynter på etiketten. Når det gælder ernæringsværdien er især to mærker interessante.
18. maj 2021

Fedt handler om balance

Du kan ikke undvære fedtstoffer i din mad, men du skal ikke spise mere, end du kan forbrænde. Og du skal vælge de ...
Se flere nyheder