13. november 2018

Skal december være fyldt med sukkersødt slik?

Er du klar til at indtage 3,6 kilo slik de næste par måneder? Hvis du skal leve op til statistikken, er det så ...
05. november 2018

Det magiske og kærlige måltid

Findes der noget mere fortryllende end en samling mennesker, man holder af, omkring et bord dækket med god mad, sund latter og vedkommende ...
18. oktober 2018

Rødkløver kan sikre knoglerne

Cirka en deciliter fermenteret rødkløverekstrakt om dagen ser ud til at kunne mindske risikoen for udvikling af knogleskørhed og hæmme knoglenedbrydningen under og ...
27. september 2018

Småtspisende? Få mad med krudt i!

Sygdom og alderdom er nogle af de hyppigste årsager til, at man er småtspisende. Uanset årsagen, så gælder talemåde “Uden mad og drikke ...
25. september 2018

Glutenfri graviditet kan mindske dit barns risiko for type 1 diabetes

Nyt studie påviser sammenhæng mellem risikoen for at udvikle type 1 diabetes og moderens indtag af gluten under graviditeten. Seniorforsker Julie Antvorskov mener, ...
27. august 2018

Vil du holde dig rask? Brems din inflammation

Ved næsten alle af de store folkesygdomme er inflammation i kroppen repræsenteret. Det er dog forskelligt, hvad der skaber den – selvom der ...
20. august 2018

One pot: Skru ned for opvasken – og op for madglæden

Der skal mad på bordet hver dag. Og helst noget, der smager godt, er sundt og fyldt med næring, uden at det tager ...
16. august 2018

Safran: Naturens egen lykkepille

Safran er verdens dyreste krydderi og kaldes også for ‘det røde guld’. Men når man ser, hvad krydderiet kan ændre i vores hjerne ...
31. juli 2018

8 tips til en kræftfri grill-aften

Den exceptionelt gode sommer, vi for tiden oplever i Danmark, inviterer til hyggelige grill-aftener på terrassen – hvad der er mindre hyggeligt, er, ...
26. juli 2018

Kamille: Naturens trøst ved angst

Mange lider af udefinerlig angst og får udskrevet midler, der både er afhængighedsskabende og har mange bivirkninger. Men den lille uskadelig plante – kamille ...
03. juli 2018

Derfor elsker vi jordbær!

Det er højsæson for de søde, røde jordbær – og udover at være en lækker spise er sommerbærrene også sunde og tilmed kalorielette ...
02. juli 2018

Grønt genbrug

Hvis du har have, har du måske allerede høstet de første friske afgrøder i år. Men du behøver faktisk ikke at have et ...
18. juni 2018

Superfoods – fyld kroppen og boost systemet

At bruge superfoods i sin madlavning er populært som aldrig før, og vi er vilde med goji, acai, havtorn, rå kakao og meget ...
14. juni 2018

Undgå skader: Fyld kroppen, når du træner

Vi ved alle, at det er vigtigt at holde kroppen sund og aktiv – men når du først begynder at træne, kan du ...
05. juni 2018

Får du proteiner nok på en plantebaseret kost?

Anbefalingerne råder os til at lade 10-20 energiprocent af kosten bestå af protein. Generelt får danskerne nok protein, men er det også muligt ...
28. maj 2018

Skal du være ekstra opmærksom på B12-vitamin?

Vi lever alle med individuelle tilgange til kost og indtager, trods visse kulturelle ligheder, forskellige former for mad. Derfor er indtag af mineraler ...
23. maj 2018

Det er nu, der skal asparges på bordet!

Aspargessæsonen er en kort, men en ernæringsmæssig og sensorisk fornøjelse, der løber fra maj til juli; vi står altså midt i den. Men ...
Se flere nyheder