Mad

Mad er nærmest blevet en religion. På TV, YouTube, i magasiner og aviser prædikes madguruernes ord. Om du er til slankemad, raw food, palæo, veganske retter eller masser af smør, er der garanteret en guru til dig. Mad handler ikke kun om nydelse eller stille sulten; mad er også blevet underholdning og konkurrence. Bag den flotteste kage. Lav den mest velsmagende menu.

Danskerne bruger ikke mange penge på mad

Det er skønt med den øgede fokus på mad og madlavning, men det ville være ekstra godt, hvis flere af de gode takter fandt vej fra skærmen til køkkenet. Danskerne er stadig en af de befolkninger i EU, der bruger mindst af rådighedsbeløbet i husholdningen på fødevarer. Der ryger en del halv- og helfabrikata, dårligt kød og brød proppet med salt og sukker i indkøbskurven, mens vi gerne ser madprogrammer og læser om vigtigheden af at lave mad fra bunden af gode råvarer. For tiden mangler. I en travl hverdag kan det være svært at overskue.

Lette opskrifter, der er nemme at gå til

Her på Naturli vil vi gerne dele de opskrifter, du uden de store prøvelser kan udføre i dit eget køkken. Også på de dage, hvor du helst skal kunne smække noget sammen på tyve minutter. Retter, der giver dig lyst til at leve sundere og bedre. Retter baseret på årstidens grønt, så du ikke skal købe asparges fra Chile. For god og ansvarlig mad er også miljørigtig mad.

Inspiration til mere variation i køkkenet

Vi lader også eksperter med markante meninger om kost komme til orde. Forhåbentlig kan de inspirere dig til endnu mere variation og sundhed i dit køkken.

05. juli 2020

Spis dig til mere kollagen

Ny bog giver seneste viden om kollagen og opskrifter på kollagenholdig mad. Bogen er ikke for veganere og vegetarer.
28. april 2020

Både grøn og klimavenlig keto kur

I de senere år er kure eller livsstilsændringer til kost med lavt indhold af kulhydrat og højt indhold af protein og fedt blevet fremherskende. ...
17. april 2020

Glutenfri mad – på den nemme måde

Lige nu er der et kæmpestort fokus på at spise vegansk – og helt udelukke kød fra den daglige kost. Et forstærket fokus ...
06. april 2020

Fermentering og dens gavnlige virkning

Det er meget moderne at lave fermenterede fødevarer selv, men der ses også en øget efterspørgsel på færdiglavede fermenterede produkter.
24. februar 2020

Bone broth – flydende og helende næring

Tidligere var det helt normalt at servere suppe for de syge og medtagede. I de senere år kender de fleste danskere dog suppe ...
02. februar 2020

Er du klimaveganer? Så husk også sundheden!

Der kan være forskellige årsager til, at man vælger at blive veganer. Nogle vælger det af dyreetiske årsager, andre af sundhedsmæssige, og andre ...
10. januar 2020

3 gode råd til hygge med stabilt blodsukker

En af de bedste beslutninger vi kan tage, når det gælder mad og sundhed, er faktisk at reducere blodsukkerpåvirkningen. Derfor har Anette Harbech ...
16. december 2019

Søde sager med stabil effekt på dit blodsukker!

Et ustabilt blodsukker er skadeligt for kroppen og giver os forskellige udfordringer lige fra træthed, humørsvingninger, koncentrationsproblemer til de mere alvorlige risici som ...
15. november 2019

Vegansk LCHF – vegetabilsk på den fede måde!

Hvad gør man, hvis man ikke ønsker at spise animalske produkter og samtidigt er sensitiv over for kulhydrater? At blive veganer er i ...
27. september 2019

Lav dine egne blandinger af superfoods

Selvom vi måske er ladet godt op efter ferien, står vi over for efterår og vinter. De koldere årstider stiller større krav til ...
05. september 2019

Grønt genbrug: Lær at gendyrke dine grøntsager

Du behøver hverken at have et stort stykke jord eller en veltilrettelagt køkkenhave for at kunne lave dine egne grøntsager eller få mere ...
05. september 2019

Krydderier på museum

Det handler ikke blot om smag, selvom det absolut spiller ind på salget. Men krydderier har også sundhedsmæssige egenskaber, som er noget af ...
16. august 2019

Bæredygtig livsstil behøver ikke være alt eller intet

Fødevareproduktionen er en stor kilde til CO2-udledning, ødelæggelse af havmiljøer, destruktion af vild natur og negativ påvirkning af sundheden. Men faktisk kan bare ...
09. august 2019

Rabarbertrifli med hvid chokoladecreme

Julie Juanita Larsen: Prøv denne rabarbertrifli med hvid chokoladecreme, og får du ikke brugt al rabarbergrøden, kan den også fryses, til næste gang ...
24. juni 2019

Din begynderguide til plantebaseret kost

Er det vigtigt for dig at passe godt på vores miljø? Vil du også gerne leve sundere? Kan du svare ja på de to ...
13. juni 2019

Vegansk kost kan sagtens være børnevenlig!

Alt for ofte skal veganske forældre forsvare og forklare, hvordan de kan lade deres børn vokse op uden kød, æg og mælkeprodukter. Måske ...
Se flere nyheder