Opskrifter

Savner du inspiration i køkkenet? Laver du de samme ti retter i forskellige variationer? Hører du også til blandt dem, der altid konsulterer disken med kød først, når du skal overveje aftenmenuen? Kniber det med at holde et stabilt blodsukker dagen igennem?

Morgenmad, frokost, middag og mellemmåltider

Naturli.dk har massevis af sunde opskrifter til alle typer måltider. Den røde tråd er sundhed, så du vil altid finde sunde måltider på naturli.dk. Det behøver ikke altid være slankende opskrifter, men der vil altid være et sundhedsaspekt i de retter, vi præsenterer dig for.

Sunde, klimavenlige måltider

Vores opskrifter er tit uddrag fra opskriftsbøger, vi har skrevet om - eller videregivet fra professionelle, der arbejder med sund kost til daglig. Så det er afprøvede, sunde måltider, du finder her.

Langt hovedparten af opskrifterne er også klimavenlige, da vi har meget lidt fokus på kød. Til gengæld bruger vi masser af grøntsager - men selvfølgelig skal der være plads til både lammekølle ved påske og kødboller i boller i karry.

Opskrifter til allergikere

Hvis du døjer med en allergi, finder du også god inspiration til spændende mad uden gluten eller uden mælkeprodukter.

Vi håber, du vil konsultere naturli.dk, når du savner inspiration til sund, klimavenlig mad.

10. december 2020

Hyben-chai

Lav din egen chai, som er perfekt til denne årstid. Desuden indeholder denne opskrift hyben, så du kan få indtaget de vigtige antioxidanter.
10. december 2020

Bagte rødbeder med havtorn

Prøv denne nemme opskrift på bagte rødbeder, og brug den som tilbehør til aftensmaden, for at få de vigtige antioxidanter ind i kroppen.
10. december 2020

Aroniamarmelade med mynte og vanilje

Marmeladen kan eksempelvis bruges på brød, oven på både kold og varm grød, til yoghurt med mysli eller til pandekager og vafler.
16. oktober 2020

Rodfrugtkage

Umiddelbart lyder det mærkeligt, men rodfrugter kan også bruges i en lækker kage. Prøv denne krydrede version.
16. oktober 2020

Sesampanerede pastinakfritter med sorte ris

Med en panering kan disse pastinakfritter nemt erstatte kødet i et måltid, eller du kan bruge dem som tilbehør.
16. oktober 2020

Marokkanske gulerødder

Lækkert sødmefyldt tilbehør. Gulerødder falder næsten altid i god jord. Prøv disse marokkanske gulerødder, hvis du savner noget smagfuldt tilbehør til aftensmaden.
09. september 2020

Kartoffelfrikadeller

Kartoffelfrikadeller er bæredygtig kost og perfekte til den kødløse dag. Find opskriften fra Naturli’s madskribent Trine Vesteraa her.
07. september 2020

Kartoffelbåde

Kartofler er en bæredygtig grøntsag, og en lækker måde at få dem på er kartoffelbåde. Find opskriften her fra Trine Vesteraa.
07. september 2020

Peberfrugtdip (til kartofler)

Dip er både hyggeligt og lækkert. Det kan peppe de fleste slags kartofler op. Find opskriften på peberfrugtdip her på Naturli’s hjemmeside.
03. september 2020

Falafelbowl med bulgur & krydret tahindressing

Falafler er som regel ikke noget kønt syn, men ligesom ved andre bowls er denne falafelbowl noget der får munden til at løbe ...
03. september 2020

Fish’n’ chips med ærtemos – helt uden fisk

En grøn og sund udgave af den fede, engelske spise, Fish’n’ chips. Find opskriften fra bogen, “Hverdags vegetar”, af Ditte Ingemann.
02. september 2020

Klassisk burger med krydret bønnebøf

Er du vild med burgere, men vil gerne spise mere grønt? Så prøv at lave din bøf som krydret bønnebøf. Det giver flere ...
01. juni 2020

Spinatomelet med laks, peberfrugt og dild

1 portion Det skal du bruge ½ tsk olivenolie 50 g frisk spinat 2 æg 1 spsk mælk 10 g kollagenpulver salt og ...
07. maj 2020

Fiskefrikadeller med grov remouladepickles

Alle elsker fiskefrikadeller. Prøv denne skønne opskrift med hjemmelavet remoulade fra bogen “Collagen, stærk, sund og smertefri”.
03. maj 2020

Skindstegt sandart med spinat og safransauce

Fisk er sundt og indeholder masser af kollagen, som vores hud og led har godt af. Prøv opskriften på sandart fra bogen “Collagen, ...
02. maj 2020

Vaffel-blinis med stenbidderrogn og rygeostsalat

Forestil dig en sommerdag på terrassen eller altanen med kold rosévin og et fad fyldt med disse farverige hapsere. Vaffelblinis af kartoffel er ...
Se flere nyheder