3 skønne til de hævede øjne

20. december 2012

Der kan være mange grunde til, at vi får hævede øjne. Alt fra at sove for lidt til at sove for meget eller sove for varmt. Der er ikke talgkirtler i den fine hud omkring øjnene, derfor er der mindre beskyttelse, og huden her skal behandles anderledes end i resten af ansigtet. Tager man kinesernes ansigtszone-inddeling med, hører øjenomgivelserne til mave, milt og nyrer. Derfor vil ubalancer ofte kunne aflæses i netop de områder.

Øjnene kan naturligvis også hæve efter en ordentlig tudetur, men det kan også være kontakt med stoffer, vi ikke tåler. De kan komme fra vores kost eller vores hudpleje- og makeup-produkter. Det er selvfølgelig vigtig at finde ud af, hvad der er hvad, men her er nogle allround tips til den sarte hud og bindevæv omkring øjnene:

1. Agurkeskiver og kartoffelskiver går aldrig af mode for de virker stadig! Kartoffelskiverne skal være rå og begge typer kan lægges direkte på øjnene og øjenomgivelserne, eller man kan lave et kompres af gazebind. Der findes også i handlen øjenmasker med gel i. De skal bare i køleskabet og derefter på øjnene. Det kølende er med til at øge blodcirkulationen og giver friskhed til området.

2. Bindevævet er indblandet, når øjnene hæver og kan hænge sammen med, at der generelt er for meget syre i kroppen. Hold evt. øje med andre indikationer som f.eks. appelsinhud. Der kan det betale sig at læse lidt om syre-base balancen i kroppen om hvilke føde-og drikkevarer, der gør hvad for din krop. Der findes også basedannende teer eller kosttilskud som Basica fra BioVita.

3. Hvis der også er mørke rander under øjnene kan Solidago te fra Vogel hjælpe meget. Den er med Gyldenris og Røllike og understøtter nyrerne. Hvis der er mistanke om noget som helst andet, bør man søge læge – der kan være andre ting i spil, der bør undersøges. Men de gyldne regler med nok søvn, nok vand og gode øjenprodukter.  Øjengel er oftest det bedste til hævede øjenomgivelser, hvor cremer er mere plejende. De kan kombineres, eller man kan bruge gel om morgenen og creme om aftenen.

Med venlig hilsen

Tine Juul Andersen