Amningen kører ikke

29. juni 2021

Min datter har for nylig født sit 2. barn, og amningen kører ikke så godt. Inden vi smider håndklædet i ringen, prøver vi dig.

Den lille tog ikke rigtig fat og tabte sig lidt for meget. Hun var normalvægtig ved fødslen. Så fandt sundhedsplejersken, at tungebåndet nok var for stramt, og det blev klippet. Men den lille ammer stadig meget uden at suge til sig.

Al begyndelse er jo svær, og storebror er der jo også.

Er der noget der kan hjælpe?

Venlig hilsen Kirsten

 


 

Jeg har en del behandlinger af kvinder efter fødslen. Der kan jo være mange ting, som ikke bare går af sig selv, hæmorider, brystbetændelse, for lidt brystmælk, for meget blødning, bækkensmerter osv.

I min verden siger man, at en graviditet varer 10 måneder. 9 måneder med barnet i maven, og en måned til at danne familie. Den måned har alle brug for, så vi kan finde os til rette. Det er en stor opgave.

Din datter er nok kommet lidt skævt fra start med den lille pige, som var forhindret i at tage ordentlig for sig, når tungebåndet drillede. Derfor har stimulationen af produktionen nok ikke været tilstrækkelig. Men det er jo anderledes nu, så lad endelig den lille amme meget, længe og ofte. Udbud og efterspørgsel er mekanismen her.

Få gerne fat i den blanding af urter, der hedder Amme te, og lad din datter drikke godt med den.

Hvile er vigtigt, så måske kunne du hjælpe lidt med storebror og tage en tur i skoven med ham mens pigerne sover middagslur?

Din datter har brug for at optimere miltens energi, for det er ad den vej, modermælken dannes. Og så er punktet Ren 17 godt til at få gang i hele området ”brystet”. Hvis I googler punkter som Ren 17 samt Milt (spleen) 3 og 6, kan I starte med at give akupressur de steder.

Eller din datter kan opsøge en akupunktør, der kan sætte nålene og lave en helt korrekt diagnose og behandle ud fra det.

Jeg håber amningen kommer i gang. Ellers husk, vi har en skøn sundhedsplejerske her i bladet, hvis I får brug for andet end det, jeg gav jer her.

Bedste hilsner og til lykke med den lille verdensborger, fra Catrine