Baby har ondt i maven

Sundhedsplejerske, Anette Straadt giver gode råd om cichorium comp til babyer med ondt i maven.

Foto: Adobestock
18. september 2023

? Hvor gammel skal babyen være, før man må give cichorium comp.? Mit barnebarn er tre måneder og har mavesmerter, har ikke haft afføring i en uge. Hvis man må, hvor mange dråber må vi så give og hvor tit?

Vh bedstemor

Læs også: Er dit barns mave på en hård opgave?

! Tillykke med dit barnebarn.

Hvis baby er på ren amning, så er det helt ok, at der ikke er afføring i en uge eller mere op til 10/11 dage. Modermælk er så fint sammensat, at det optages i meget høj grad.

Men baby skal selvfølgelig ikke have ondt i maven. Og hvis baby får modermælkserstatning, skal det også have oftere afføring.

Cichorium Comp er et rigtig godt homøopatisk middel til babyer med fordøjelses-udfordringer. Det må I gerne give allerede nu. Her er anvisninger fra Alma-infos hæfte ’Naturlig hjælp til Graviditet, Fødsel og Spædbørn’:

Sådan giver du homøopati til dit lille barn: Dryp 3-5 dråber af det homøopatiske lægemiddel i lidt vand, f.eks. 10 ml. til spædbørn er det allerbedst at anskaffe en 2 ml sprøjte på apoteket. Sug lidt væske fra glasset op i sprøjten (uden nål) og tryk væsken ind i barnets mund. Barnet kan også sutte af sprøjtens tud. Nogle forældre blander lægemidlet og lidt vand i en sutteflaske, som barnet drikker af. Ammer du dit barn, kan du med fordel selv indtage midlerne i almindelig voksen dosis og derved påvirke dit barn via mælken. Du kan også dryppe dråberne direkte på brystvorten eller på sutteflaskens tud og lade dem tørre før amning – på den måde indtager barnet dråberne i forbindelse med amning. Hvis du ikke vil udsætte dig selv eller dit barn (direkte eller når du ammer) for den minimale alkoholpåvirkning, kan dråberne dryppes i lidt varmt eller kogt, let afkølet vand. Det får ethanolen til at fordampe, uden at det skader lægemidlets virkning.

Jeg vil også anbefale, at dit barnebarn får tilskud af mælkesyrebakterier.

Overvej også at tage baby med til zoneterapeut/kraniosakral terapeut eller osteopat.

Der kan også være behov for at se på, om baby reagerer på en eller flere fødevarer – enten fra modermælkserstatningen eller igennem mors ammemælk.

De bedste hilsner
Anette Straadt, sundhedsplejerske

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.