Bækkenbundstræner eller ej

11. juli 2021

Jeg er 60+, og min bækkenbund er ikke, hvad den har været. Det er ikke, fordi jeg tisser i bukserne eller drypper, men jeg har svært ved at holde mig i ret lang tid af gangen. Jeg tisser 7-10 gange i løbet af dagen og en enkelt gang om natten. Det hæmmer mig meget i hverdagen, da jeg f.eks. skal vide det, 2 timer før vi skal ud og gå en længere tur. Så jeg kan stoppe med at drikke. Jeg drikker kun vand og grøntsagssmoothies – ca. 2 liter om dagen. Jeg har en app på min telefon (Knibe tid) som jeg har brugt ca. 4 måneder – 20 minutter om dagen. Det har da også hjulpet lidt. Nu overvejer jeg at købe en iTouchSure bækkenbundstræner. Ved du, om den vil være en løsning?

Venlig hilsen 60+


 

Blæreproblematikker er desværre ikke helt ualmindelig med alderen. Ikke mindst fordi slimhinderne i hele underlivet kan blive lidt mere sarte og påvirkelige, efterhånden som kroppens østrogenproduktion daler. Samtidig kan bindevævet og musklerne blive lidt slappe.

Det er normalt at skulle lade vandet 3-7 gange om dagen, så ud fra din beskrivelse har du en noget overaktiv blære.

Det er rigtig fint, at du er startet med at træne bækkenbunden, for det er vigtigt. Jeg er ikke sikker på, at iTouchSure vil hjælpe dig yderligere, hvis du allerede træner 20 minutter om dagen.

I stedet vil jeg anbefale nogle tilskud til at styrke slimhinderne og blæren. Det kunne være Hoblæsin fra holistica i kombination med membrasinkapsler.

Spis også gerne persille- og bukkehornsfrø og drik the af rødkløver, solidago og brændenælde.

God bedring

Mvh Maria Langbak, Naturlægen.com