Bekymret for polyp i blæren

1. april 2022

Jeg, som ellers er en sund og rask mand på 50, har fået konstateret en lille polyp i blæren.

Kikkertundersøgelsen var temmelig ubehagelig og bevirkede en uge med ømhed og ubehag i urinrør, lukkemuskel og blære. Jeg skal om få dage til kikkertoperation, hvor polyppen fjernes med det samme.
Den vil derefter blive undersøgt. Forhåbentlig er den ikke aggressiv.

Jeg er rigtig nervøs for operationen.

Jeg har altid været tilhænger af ideen om, at kroppen helbreder sig selv i langt de fleste tilfælde. Nu er jeg bange for, at denne operation måske slet ikke et nødvendig. Og måske vil gøre mere skade end gavn.

Jeg tænker, at sådan en lille polyp måske ville forsvinde af sig selv igen, og at den aldrig ville være blevet bemærket, hvis ikke jeg havde opdaget blod i urinen og var gået til lægen. Jeg havde lyserød urin i 5-6 dage, hvorpå urinen blev klar igen.

Jeg spiste i øvrigt hjemmeudvundet aloe vera-gel lige før og i dagene med blod i urinen. Den har siden været klar i lidt over 14 dage nu, bortset fra en enkel dag undervejs, hvor jeg atter forsøgte mig med aloe-gel og derpå tissede lyserødt igen (næsten alle gange efter aloe-gel har der også været et par kvarte “blåbær” i urinen, som havde en geleagtig konsistens og kunne trykkes ud som små blodstriber i toiletpapir). Så jeg er nu stoppet med aloe vera, da jeg ikke ved, om det hjælper eller skader (har i øvrigt forsøgt at undgå det ydre lag under bladene, da jeg fremstillede gel).
Jeg har mest af alt lyst til at aflyse operationen og de mange kommende kontroller med kikkert-sonde. Men jeg er jo skræmt ved tanken om, at polyppen kan sprede sig, og at den kan vise sig at være ondartet.

Dog ved jeg ikke, hvad jeg stiller op med informationen, hvis det viser sig at være så grelt. Jeg ønsker under ingen omstændigheder kemoterapi og vil for nærmest enhver pris absolut heller ikke have blæren fjernet. Det er selvfølgelig at male fanden på væggen, men al info, jeg finder her på nettet, antyder, at sandsynligheden for en ondartet polyp er på ca. 50 %. Og at sandsynligheden for, at en polyp under alle omstændigheder kommer igen og spreder sig, er meget stor.

Jeg søgte straks, på nettet efter artikler fra Carsten Vagn-Hansen, som jeg er stor tilhænger af, men det jeg fandt om blærepolypper var ikke opløftende. Jeg er, som nævnt, ellers sund og rask, ikke-ryger og har holdt mig ung. Min eneste last er, at jeg er glad for et glas (biodynamisk) vin eller 2. Før i tiden gerne dagligt. På de senere år efterhånden dog ofte med dage helt uden.
Jeg har små børn i alderen fra 2 til 13 år, og vi er alle lige kommet uvaccinerede igennem corona. Ingen af os havde andet end lidt milde influenza symptomer. Men da jeg, efter 2 uger, var stort set symptomfri, opdagede jeg altså pludselig, at der var blod i min urin. Tanken om en risiko for et liv med kateter gør mig simpelthen svimmel. Og udsigten til hyppige kikkertundersøgelser deprimerer mig.

Håber I har et godt råd eller et par beroligende ord.

Venlig hilsen en bekymret mand

Svar:

Grundet ferie læste jeg først dit brev efter den dato, du oplyste for operationen. Jeg håber, at indgrebet er veloverstået og er gået godt.

En polyp er bedst at få undersøgt, da cirka halvdelen har ondartede forandringer i sig. Præcis som du skriver.

Uanset vævssvaret tænker jeg, at du lige nu vil have gavn af det homøopatiske middel Mucosa comp., som støtter slimhinderne og ophelingen heraf. Tag 1 ampul hver dag i 3 dage og derefter 1 ampul hver 3. dag, til pakken er tom. Derudover Hoblæsin comp. fra Holistica, som mere specifikt går på blæren. Mange har efter en kikkertoperation ligeledes gavn af et tilskud af mælkesyrebakterier, da mikrofloraen ofte er blevet forstyrret af indgrebet. Det kunne være Lactitotal fra Nordbo.

Husk også at drikke godt – måske 3 liter om dagen og gerne gode teer såsom Solidago, brændenælde og lakridsrod.

God bedring.

Mvh Maria Langbak