TIP til selvcoaching: Når du er utilfreds med dit spejlbillede

Foto: Shutterstock
7. juni 2020

Coach dig selv, når du står foran spejlet og hader din krop

Besvar spørgsmålet: “Hvad ser du helt konkret?”

1) Sæt navn på de specifikke ting, du ikke kan lide ved dit udseende. Forsøg at være konkret/fysisk og ikke generel/nedsættende, f.eks. ”Min mave er stor, min næse er krum, mit hår er sjasket”. HUSK vær specifik – ikke noget med ”jeg er for fed” eller ”jeg er grim”.

2) Prøv nu at vælge nogle andre tillægsord, som du stadig synes beskriver den del af kroppen, du taler om. Beskriv dig selv som om, du var en anden (der ligner dig på en prik!), så enhver vil kunne genkende eller tegne dig.

Læs også: Solbeskyttelse og andre tip til glødende sommerhud

I stedet for ”stor” kan du sige ”rund, blød, hænger lidt”, i stedet for ”krum” kan det måske være ”har et knæk og peger en anelse mod højre”, og i stedet for ”sjasket” kan det være ”hænger lige ned, ser ud som om det er længe siden sidste klipning eller hårvask, virker uplejet, fedtet”

3) Nu skal du forsøge at forklare dine kendetegn: Ikke som fejl eller undskyldninger, men som om du fortalte en læge eller en, der forsker i kroppe, hvor du mener, disse kendetegn kommer fra: ”Min familie er generelt runde i det, jeg har født 2 børn, jeg er frygtelig glad for søde sager, min næse ligner min fars, jeg var ude for et styrt på cyklen” eller ”mit hår er tyndt i det, ligesom min mors, det hjælper ikke at vaske det.”

Læs også: Styrk dit immunforsvar med de rigtige næringsstoffer

4) Overvej nu, hvad du vil lære at leve med. Og hvis ikke, hvordan du kan ændre det? Skal du besøge en kostvejleder, tilmelde dig et ”stærk mave/ryg ”-hold? Skal du have opereret din næse, eller lære hos en kosmetolog, hvordan du kan bruge sminke til enten at skjule dit ”kendetegn” eller fremhæve andre træk? Skal du overveje en helt anden frisure (længde/farve/snit), bruge tørklæder eller spænder til at live det op, have extensions eller købe en smart paryk til festlige lejligheder?

5) Prøv nu at gentage øvelsens punkter 1-3 for de ting, du godt kan lide ved din krop. Som pkt. 4 kan du overveje, om der er noget du kan gøre for at fremhæve dine fordele yderligere.

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.