Birgittes TIP til selvcoaching: Når du har brug for at genfinde troen på livet

10. februar 2020

Besvar spørgsmålet: “Hvad er godt i livet?”

1) Når dine tanker kredser om alt, hvad du er ked af eller savner i dit liv, kan det sværeste være at se muligheder – men det er faktisk det, der er behov for. Selvom du ikke kan se en ende på noget som helst og måske er ved helt at miste håbet, så giv altid dig selv endnu en chance. Tag en blok og en blyant frem.

2) Skriv ned, hvilke mennesker, der betyder eller har betydet noget for dig i livet. Skriv også de ting ned, som du godt kan lide at gøre, spise, bruge tid på, interesserer dig for – tag det hele med. Også selvom du ikke lige nu har energi til f.eks. at gribe telefonen, lave en aftale eller lige nu føler behov for chokoladeis eller Bing Crosby-plader – altså hvis det er det, der står på din liste. Alt har sin tid.

3) Tag nu en tur ned ad ”memory-lane”. Måske skal du have fotoalbummet frem? Tænk på de oplevelser, du har haft med venner, familie, kolleger, naboer … alle de ting, du har set, hørt og glædet dig over gennem tiden. Selvom de ikke er der ”lige nu”, så er disse ting reelt en del af dig og den, du er.

4) Overvej derefter, om der er noget, du uden de store anstrengelser kan gøre lige nu, som vil føles rart. Helt enkelt. Det behøver ikke være ”det store” – måske en lille ting, der har fanget din opmærksomhed på listen eller din tur gennem fotoalbummet?

Kh Birgitte Aagaard, coach