Diarre i 23 år

1. april 2022

Jeg vil spørge, hvordan man kan komme i behandling med afføringspiller. Jeg er en ældre dame, som har lidt af diarré i rigtig mange år – ca. 23 år. Jeg har prøvet rigtig meget og har talt med mange læger for at finde ud af, hvorfor jeg har diarre næsten hver dag. Jeg kunne godt tænke mig en samtale om at være med i et forsøg med afføringspiller.
Jeg klarer min hverdag ved, at inden jeg går ud af døren, foretager jeg et lavement. Det er meget besværligt at planlægge hverdagen på den måde.

Venlig hilsen den 73-årige

Svar:

Tak for mailen til Naturli. Du skal først og fremmest henvende dig til din egen læge, der så kan henvise dig til en speciallæge i mave-tarmsygdomme. Det er vigtigt at forsøge at finde årsagen til din diarré, før der bliver forsøgt at behandle. Der kan fx være tale om en forkert sammensætning af tarmbakterierne, en forkert kost eller en slags overfølsomhed, evt. autoimmunt betinget. Man kan også se diarré som følge efter en kronisk forstoppelse, og her kan ændring af kosten, bakterierne i tarmen og afføringspiller måske komme på tale. Så vidt jeg ved, er der ikke forsøg i gang med dette.

Mange gode hilsener
Carsten Vagn-Hansen

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.