Eksem på barnets øjenlåg

Sundhedsplejerske, Anette Straadt giver en forklaring på, hvorfor vi får eksem. Vidste du, at det skyldes en overreaktion fra kroppens immunforsvar?

Foto: Adobe Stock
30. november 2023

? Min 5-årige har eksem på øjenlågene. Har du nogle tips?
Hilsen Mette Kathrine

! Eksem er en overreaktion fra kroppens immunforsvar. Derfor kan vi med fordel arbejde med 2 ting, når vi vil årsagsbehandle eksem. Et Balanceret immunforsvar sørge for, at huden har alle de næringsstoffer, den skal bruge for at være i balance.

Her får du noget inspiration til, hvordan I gør: Spis sundt og varieret med mange grøntsager. Spis fuldkorn, sunde proteiner og koldpressede fedtstoffer. God søvn og masser af kontakt til naturen er også rigtigt vigtigt.

Giv gerne et tilskud af en god kvalitets multivitamin – jeg anbefaler Omnimini.

Spis fede fisk 2 gange om ugen eller få et tilskud af en god kvalitets fiske- eller algeolie. Jeg anbefaler Nordic Naturals eller Norsan.

Immunforsvaret sidder for 70-80 % vedkommende i fordøjelsen. Derfor er det særlig vigtigt med en god balance i tarmbakterierne.

Jeg vil foreslå, at I giver et tilskud af god kvalitets probiotika for at give et boost. Det kan være Udo’s Choice Children’s Blend (det er kapsler, men de kan åbnes og bare drysses på mad).

Et særlig vigtigt mineral for huden er zink. Multivitaminer til børn indeholder desværre ikke så meget zink. Derfor vil jeg anbefale, at I supplerer med ekstra zink i 4 uger. Vælg zink i en letoptagelig form.

Jeg anbefaler Minimun Dinomin – det er en lille vingummi. Når I har gjort disse ting i 4 uger, så gør I status. Hvis I ikke er helt i mål, så kan det være, at I skal overveje, om der er nogle fødevarer, som trigger barnets system. Det behøver ikke være deciderede allergier, men nogle gange er der fødevarer, som trigger immunforsvaret i en periode. Få gerne hjælp til at finde frem til det. Det kan f.eks. være en Børnesundhedsvejleder.

For at hjælpe huden kan I også smøre let med et tyndt lag salve. Jeg anbefaler Fidesan, som er en homøopatisk salve. Den virker bedst, hvis I smører flere gange dagligt.

Rigtig god bedring.

De bedste hilsner
Anette Straadt, sundhedsplejerske

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.