Er oprydning opfundet i Kina?

En læser vil vide, om oprydning stammer fra kinesisk tankegang.

Foto: Adobe Stock
10. januar 2024

Jeg har netop læst artiklen med Lene Beier om at rydde op. Jeg har også set hendes TV-udsendelse om emnet, og det har affødt en snak med min veninde.

Jeg kan se, du er uddannet indenfor kinesisk medicin.

For nylig nævnte min veninde, at de sagde, at oprydning egentlig stammer fra kinesisk tankegang. Det kan jeg slet ikke få til at passe. Jeg havde engang en kinesisk kollega, der var et stort rodehoved. Men kan du fortælle lidt om det fænomen, for det vakte godt nok min nysgerrighed.

Mange hilsner Bitten

Læs også: Blodprocent over normalen

Jeg tror ikke, jeg kan sige, at oprydning stammer fra Kina. Men interesserer man sig for energien i boligen og for feng shui (indretningskunst), så hedder 1. punkt ALTID ”Ryd op”.

Det gør det, fordi rod altid er stagneret energi. Rod får energien til at stå stille.

Her skal man skelne det kreative rod fra det hengemte.

Et bord, der flyder med stofrester og synåle, fordi du er i gang med at sy nyt tøj, er kreativt rod.

Hvis du efterlader bordet med rod og først kommer i gang med at sy 2 måneder senere, så har det nået at blive til stagneret rod.

Ting, du ikke gider/vil/tør tage stilling til, og som du propper i poser og stabler op bag døren, er absolut stagneret rod. Hvorimod et køkken, der er i gang og derfor flyder med poser og skræller, er kreativt rod.

Kan du se forskellen?

Hvis du er interesseret i at se flere tv-udsendelser om, hvad rod gør ved os, vil jeg meget varmt anbefale den australske serie, der hedder ”Ryd op i dit liv”

Der tages fat i de følelser, rodet er udtryk for, og når der bliver set på det, går det hele lettere, og jeg er sikker på at deres nye orden holder bedre.

Bedste hilsner Catrine Marcussen, akupunktør og bevægelsespædagog