Er shampoo nødvendigt?

2. juni 2022

Er det usundt ikke at bruge hårshampoo og bare at skylle håret under bruser daglig?
Læste et sted, at en mand tabte håret, da han stoppede med at bruge shampoo, og han fik mere hår igen på hovedet, da shampooen var tilbage. Jeg fik også mere tyndt hår og tabte hår, da jeg droppede min shampoo.
Jeg synes efterhånden, jeg skulle vaske håret i hvert fald hver anden dag med shampoo, ellers ser det hurtigt så fedtet ud…
Nu er jeg stoppet med at bruge shampoo, men er det mon usundt, eller hvad skal jeg ellers gøre?
Jeg tager Mega B Stress fra Solaray. Jeg har taget dem ca. et halvt år nu. Jeg synes, de hjælper lidt, men er ikke helt sikker. Jeg glæder mig til at høre fra jer. Og tak for de skønne nyhedsbreve, jeg får.


Mange hilsner fra pigen på landet

Svar:

Jeg kender på ingen måde til, at det skulle være usundt ikke at bruge shampoo i håret. Snarere tværtimod. Rigtig mange hårprodukter indeholder stoffer, som kan forstyrre den normale balance i hovedbunden og omkring hårstråene. De får bl.a. kirtlerne til at frigøre mere fedtstof, hvorfor håret hurtigt bliver fedtet. Ligeledes indeholder mange shampooer kemiske stoffer, der kan være allergifremkaldende eller direkte skadelige såsom hormonforstyrrende stoffer.

Når man stopper med at bruge shampoo, skal håret lige vænne sig til det. Hårtabet tror jeg dog skyldes noget andet. Det kan være alt fra vitamin/mineralmangler, stress, hormon- eller fordøjelsesudfordringer.

Mvh Maria Langbak

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.