Gener ved nedsunken livmoder

2. juni 2022

Jeg har en nedsunken livmoder efter 6 fødsler. Det har genereret mig i mange år, men det sidste par måneder er det blevet meget slemt. Jeg har været ved gynækolog, som har henvist mig til undersøgelse på sygehuset. Der er desværre meget lang ventetid.

Jeg går på toilettet hele tiden, da jeg ikke kan få tømt min blære helt. Det ødelægger min nattesøvn rigtig meget. Når jeg har tisset og gået rundt lidt, skal jeg tisse igen. Jeg kan heller ikke komme ordentligt af med min afføring. Det føles, som om at min livmoder har vendt sig, så den rammer både min blære og tarm og forhindrer begge dele i at blive tømt. Det har gjort min afføring meget hård og endnu sværere at få ud. Jeg drikker meget vand for at undgå den hårde afføring, men det resulterer i, at jeg skal tisse endnu mere. Har I et godt råd til, hvad jeg selv kan gøre for at lette mine gener? Jeg har først tid til undersøgelse den 1/9-22.
Vh LM

Svar:

Min erfaring er først og fremmest, at manuel behandling og hjemmeøvelser er det vigtigste ved nedsunken livmoder. Der findes fysioterapeuter, som har specialiseret sig i dette område og er fantastisk dygtige. Det ville være en førsteprioritet i min optik. Derudover kunne arbejdet støttes op med eksempelvis en osteopat eller akupunktør. De vil typisk også kunne afhjælpe symptomerne fra blæren og tarmen.

Derudover kan du hjælpe din afføring på vej med andre ting end vand. Rigeligt med fibre fra grøntsager er vigtigt (her får du også væske på en naturlig måde). Spis gerne kiwi, som har en let afførende effekt, og hold igen med banan og mælkeprodukter. Fødevarer, der har en gavnlig effekt på mikrofloraen i tyktarmen er bagte rodfrugter, som er afkølede, jordskokker, asparges, grønne bananer, surkål og kimchi. Forsøg af få nogle af disse hver dag. Daglig bevægelse er ligeledes vigtig. For nogle kan et tilskud af probiotika gavne yderligere.

En sidste lille støtteting til livmoderen kunne være de homøopatiske midler Bækkenvital Q og Bambus comp.

God bedring

Mvh Maria Langbak

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.