Generende slim i halsen

Naturlæge, Maria Langbak giver i brevkassen gode råd til generende slim i halsen. Vidste du, at gluten, mælkeprodukter og sukker kunne være et problem?

Foto: Shutterstock
2. maj 2023

? Hver morgen, når jeg vågner, har en masse tyk hvidt slim samlet sig øverst i halsen. Kan ikke hoste det op, men hvis jeg laver en opkastningsrefleks, kommer det frem. Resten af dagen har jeg et slimet lag I munden, der smager grimt. Hvis jeg drikker noget, bliver det tyk I munden. Jeg har fået midler mod svamp, men det har ikke hjulpet. Halslægen siger, hun ikke kan se noget unormalt. Det er, som om det kun er den ene side. Nu har jeg så fundet, hvad der ligner en mandelsten på min mandel, og en klar klump ved siden af den. Der er også 2 hvide pletter, som jeg kunne trykke noget hvid væske ud af. Har det en sammenhæng? Kan I gøre mig klogere?

Mange hilsner S

! Det lyder bestemt, som om, at der er en ubalance i dit halsområde. Min erfaring er, at ved mandelsten og inflammation med slimdannelse er det nødvendigt at kigge på mikrofloraen og ikke mindst kosten i en periode.

Jeg vil råde dig til at gå på en skånekost i 3 uger uden gluten, mælkeprodukter og sukker.

Samtidig kan du med fordel drikke te af røllike, timian og/eller salvie. De har alle en desinficerende effekt. Du kan også gurgle munden i Dentaforce fra A. Vogel en gang om dagen i en periode. Denne mundskyl indeholder gode æteriske olier, som bidrager til et miljø, hvor skadelige mikroorganismer ikke ret godt gror.

Nogle har tillige gavn af et tilskud af probiotika for at støtte dannelsen af en ny god mikroflora i hele systemet.

Derudover vil jeg anbefale en kur med de homøopatiske midler Mercurius Bijod comp. fra Allergica og Calcium Sulfurium D6.

God bedring.
Maria Langbak, Naturlægen.com