Gode tarmbakterier ved depression?

25. februar 2020

Jeg tror, min kone har fået en depression efter at have været på en kraftig penicillinkur. Har læst, at bifidobacterium longum ncc3001 har vist sig i nogle tilfælde at kunne hjælpe på depression.

Jeg har svært ved at finde ud af, hvor det kan købes! Kan I hjælpe mig?

Med venlig hilsen

Husbonden

 


 

Det gør mig ondt at høre med din hustru. Penicillin er nogle gange nødvendigt, men desværre kan det også have trælse bivirkninger. Såsom en ændring af mikrobiotaen i fordøjelseskanalen.

Tarmhjernen og hovedhjernen har en stærk kommunikation, hvilket betyder, at ændringer i miljøet i fordøjelseskanalen kan få indvirkning på psyken. Præcis som din antagelse.

Først og fremmest håber jeg, at I har opsøgt hjælp hos egen læge og fået undersøgt, at der ikke ligger andre ting bag symptomerne.

Det er korrekt, at der er mange studier med lige netop Bifidobacterium longum nc3001 og bedring af depressive symptomer.

Jeg har desværre ikke kendskab til et produkt med netop denne stamme. Der er dog andre rigtig fine probiotika-produkter på markedet enten i pulver eller pilleform. Min erfaring er dog også, at probiotika aldrig kan stå alene med at genoprette miljøet i tarmen.

Kosten har i den forbindelse kæmpe betydning. Grøntsager er generelt helt essentielt og gerne op mod 800 gram dagligt i alle farver. Særligt jordskokker og asparges eller resistent stivelse i form af afkølede, bagte rodfrugter er virkelig god føde til de små bakterier.

Fermenterede fødevarer og drikke hjælper også til et bedre miljø.

Undgå samtidig for mange stimulanser såsom sukker, alkohol og kaffe.

Med venlige hilsner

Maria Pinderup Langbak, læge og heilpraktiker