Gør sølv mig blå?

25. marts 2022

I vores familie er vi kæmpe tilhængere af brugen af Ionosil Kolloid Sølv. Jeg bruger det bl.a. i stedet for penicillin f.eks. ved en tandbyld, hvor jeg fik ordineret penicillin af tandlægen. Min datter har brugt det ved halsbetændelse, da hun ikke kunne komme til lægen grundet corona-lukning, og jeg har selv lige brugt det for at understøtte mine lunger i forbindelse med corona. Altid tager jeg 3 x 1 dl om dagen. Vi har også brugt det udvortes ved fx. brandsår.

Nu har jeg hørt, at man kan blive blå af at anvende sølv. Jeg har søgt, og kan kun finde en meget gammel artikel fra 2008, hvor sølvet – sådan forstår jeg det – var i pulver, som man selv udrørte i vand.

Mit spørgsmål er nu: Er der hold i historien, og er der noget, som man skal tage højde for? Jeg tænker, at i dag er den en meget tynd sølvoplysning,. I gamle dage, hvor adlen fik sølv i sig hver dag fra bestik og tallerkner, har jeg ikke kunne finde beretninger om, at nogen blev blå.

Vh Majbritt


Tak for mailen. Der er en risiko for argyri – blåfarvning af huden – ved brug af kolloid sølv gennem mange år. Det er dog ikke farligt, men det er ikke så effektivt som antibiotika. Jeg vil råde dig til at læse artiklen på Internettet om det. Kig på Kolloid sølv – advarsel mod at bruge det – WHAO.

Mange gode hilsener
Carsten Vagn-Hansen

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.