Hårtab og proteiner

23. maj 2021

Hvordan kan man afhjælpe hårtab? Jeg er 61 år og opdagede, at mit hår blev tyndere. Jeg har tyndt hår i forvejen, så det er ikke en særlig fed opdagelse (hulk). Jeg spiser ikke særlig meget kød. Kun lidt fiskepålæg og en gang imellem en lille mørbradbøf samt lidt kylling.

Har du et eller flere råd?

På forhånd tak


 

Hårtab er meget generende, men der er flere muligheder for at modvirke det.

Mangel på særligt B-vitamin og kisel kan være nogle af årsagerne til hårtab. Men også mangel på andre vitaminer og mineraler samt protein. Du skal derfor være opmærksom på, om du har brug for mere protein. Det behøver ikke komme fra animalske produkter, men du kan supplere dit indtag af kød og fisk med nødder, kerner, linser og bønner. Det vil samtidig give dig en del vitaminer og mineraler. Jeg vil anbefale dig en god multivitamin- og mineraltablet suppleret med et B-vitaminkompleks og kisel (også kaldet silicium). Der er også flere produkter på markedet til at modvirke hårtab; fx HairVolume, Hair Force og Hair Nutrient. Du kan også vælge ét af disse produkter i kombination med en multivitamin- og mineraltablet.

Et andet aspekt er, at vores hovedbund kan trænge til at blive renset fra tid til anden. Sved, affaldsstoffer og hårprodukter kan lave en form for belægning på hovedbunden, som gør det vanskeligt for håret at blive siddende, og nye hårstrå kan have svært ved at vokse frem. Der findes flere produkter til at rense hovedbunden – fx har Phyto en hovedbundsrens samt shampoo til at modvirke hårtab. Det samme har Australian Bodycare. Prøv at forhøre dig i din lokale helsekost. Vær opmærksom på, om den shampoo, du bruger nu, indeholder silikone og skrappe stoffer, for så er det en god ide at finde en anden shampoo.

Nogle helsekostbutikker tilbyder også en hovedbundsscanning og rådgivning af en repræsentant fra Phyto. Det kan også være en mulighed for dig, når det igen bliver muligt i denne coronatid.

Jeg håber, det kan hjælpe dig lidt videre.

Mange hilsner fra

Trine Vesteraa, ernæringsterapeut