Hjælp til frossen skulder

Akupunktør og bevægelsespædagog, Catrine Markussen giver gode råd mod en frossen skulder – det er ikke til at spøge med og kan tage sin tid

Foto: Shutterstock
13. juni 2023

? Jeg er faldet bevidstløs om og har deraf pådraget mig en frossen skulder. Jeg har og har haft mange smerter og mangel på søvn og stor bevægelsesindskrænkning. Jeg kan mærke skævhed med låst nakkehvirvel, lænd og bækken snart 1 år efter faldet.

Hvilke behandlinger, cremer eller vitaminer vil I råde mig til for at løsne en frossen skulder hurtigst muligt? Og kan man reducere tiden med en frossen skulder for at undgå tab af kraft i skulder og øget betændelse? Og for alt i verden at få bevægeligheden igen?

Tak for en god brevkasse


! Frossen skulder er ikke til at spøge med, og det kan tage sin tid, desværre. Men du har haft skuldersmerter i et år. Dog er der flere ”grader” af frossen skulder. Den ægte frosne skulder kommer, fordi ledkapslen skrumper, og der vil være så godt som ingen bevægelse mulig. Det er ofte sådan, at man ikke ved, hvorfor det opstod.

En kold skulder er overbelastning af bicepssenen, og deraf gør det visse bevægelser umulige, fx at løfte armen.

Men da din skulder er opstået på baggrund af et fald, vil jeg altså tro, det er lidt noget andet. Jeg kan sagtens forestille mig, at det er nogle nakkehvirvler, ryg/bækken-forskydninger af dine knogler, der har lavet balladen. Og det er der, der skal sættes ind – og gerne NU.

En god osteopat, kranio sacral terapeut eller lignende vil kunne hjælpe dig bedst, vil jeg tro.

Jo før jo bedre, for jeg tror bestemt ikke, tiden hjælper til her.

Rigtig god bedring

Catrine Marcussen, akupunktør og bevægelsespædagog

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.