Hjernen kammer over

22. april 2022

Jeg er en kvinde, som er og altid har været et “hovedmenneske”. Nu er det sådan, at min hjerne har fået stress. Der skal ikke meget til, førend jeg kan mærke varmen og en underlig følelse af “uro” i min hjerne. Psykisk ved jeg godt, hvad jeg skal gøre: Meditere, gåture i den friske luft, motion og være mere i kroppen. Men er der noget kosttilskud/medicin, som måske kan hjælpe mig også? Jeg er bange for, at min hjerne kan kamme helt over. På forhånd tak.
Venlig hilsen
Den 67-årige

Svar:

Stress er bestemt en ting, som skal tages alvorligt og reageres på. Det er et tegn på, at noget i din måde at være i livet på ikke er bæredygtigt. Samt du bruger flere ressourcer, end der er til rådighed – nogle gange måske bare på et mentalt plan ved at tænke for meget på fortidens hændelser eller bekymre dig om fremtidige begivenheder.

Det er super gode ting, du selv nævner til at afhjælpe situationen.

Husk derudover en god væskebalance. Bare 2% dehydrering giver 20% dårligere ydeevne mentalt. Prioriter desuden vaner, som skaber en god nattesøvn. Det indebærer ingen skærmkiggeri (fjernsyn, telefon, computer, iPad) de sidste timer før sengetid, ikke spise efter aftensmaden, sørge for at få nok dagslys i dagtiden og måske meditere om aftenen.

Derudover er det vigtigt at spise på en måde, så du skaber et stabilt blodsukker. Det har kroppen og hjernen brug for. For mange betyder dette kun at indtage 3 hovedmåltider. Sammensætningen af disse er med en god portion sunde proteiner og fedtstoffer, masser af grøntsager i alle farver og holde igen med stivelse fra kornprodukter og ris.

Hjernen har særligt brug for gode omega-3 fedtstoffer fra fede fisk, valnødder, hampe- eller hørfrø.  Alternativt et tilskud heraf med fokus på et højt DHA indhold.

Dernæst er mørkfarvede bær med indholdet af anthocyaniner virkelig medicin for hjernen. Herunder i særdeleshed vilde blåbær, solbær og aroniabær. Spis dem dagligt. Det samme gælder for økologisk chokolade med et højt indhold af kakao. Dog ikke mere end 30 gram om dagen.

Mange har desuden gavn at tage tilskud af B-vitamin og magnesium. Urten rosenrod er ligeledes fantastisk til det, jeg kalder mentalbetinget stress.

God bedring

Mvh Maria

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.