Jeg har problem med hjertebanken efter et måltid. Det er lige meget, hvad jeg spiser, om det så er et stykke rugbrød. Min puls kommer op på 95, mit blodsukker stiger hurtigt til 10, og falder igen til normal efter to timer, min hjertebanken begynder at normaliseres der.
Jeg har fået taget blodprøver for, om jeg har sukkersyge, fordi jeg har haft tre gange graviditetssukkersyge med insulinbehandling. Den viste normal. Hvad kan jeg gøre?
Kh N
Tak for din mail. At din puls stiger til 95, er nu ikke unormalt.
Men hjertebanken og høj puls efter et måltid kan f.eks. skyldes, at man spiser for store portioner (propper sig), eller noget man har intolerance overfor. Det stresser systemet. Det kan sommetider bare være en enkelt ingrediens – derfor kan det være så svært at opspore.
Det kan også være, man har spist for mange varmende fødeemner, ligesom alkohol kan give de omtalte symptomer.
Ofte hjælper det at drikke rigeligt med almindeligt vand og helst imellem måltiderne i stedet for til måltiderne.
Mange venlige hilsner
Catrine Marcussen, akupunktør og bevægelsespædagog