Hudforandringer i ansigtet

Skønhedskonsulent, Tina Juul Andersen tager vores læser i hånden og giver gode råd omkring hudforandringer i ansigtet

Foto: Shutterstock
14. juni 2023

? Jeg er en kvinde midt i tresserne, som er begyndt at få en del hudforandringer (gevækster) – mest i ansigtet. Er der noget, jeg kan gøre både indvortes og udvortes for at minimere dette?

Mange tak for svar og en god brevkasse.

Med venlig hilsen B.P.


! Mange tak for spørgsmål, som jeg tror, mange kan genkende.

Kosmetisk kan det være irriterende med forskellige hudforandringer (gevækster) som du nævner – sundhedsmæssigt skal man primært være opmærksom på, om der er kløe eller vedvarende skorper på. Det må der ikke være. I så fald skal man kigge forbi sin læge, så man kan udelukke, at det er f.eks. hudcancer. Det er det som oftest ikke, men hellere få tjekket en gang for ofte.

Nina Riisgaard, mangeårig kosmetolog og underviser bl.a. på Den alternative Kosmetologskole i Næstved, trækker jeg ofte på som øjemed. Hun siger, at dine hudforandringerne/gevækster kan være alt fra fibromer, skintags, vorter, bindevævsforhøjninger, angiomer, der er rødlige mm. Som oftest kan det fjernes hos hudlæger. Ikke alle vil, fordi det er kosmetisk, men nogle har samarbejde med kosmetologer, der er særligt dygtige til at fjerne dem.

Vores læge Maria Langbak nævnte også, da jeg spurgte, er det også godt at registrere, hvor de især kommer frem. Er det særligt under armene eller i ansigtet osv?

Derhjemme vil man kunne prøve helt lokalt med f.eks. riscinus-olie også kaldet Castor oil. Eller med oregano-olie helt lokalt med en vatpind. Ved vorter evt. Spirularin VS på selve området morgen og aften, og ved vorter er det også godt at tænke det homøopatiske middel Thuja D6 fra Allergica.

Indefra er det godt at få understøttet sine udrensningsorganer, ikke mindst lever og nyrer. Gennem kosttilskud eller teer med f.eks. mælkebøtte eller Vogels Solidago te, der bl.a. indeholder gyldenris, vejpileurt, agerpadderokke og stedmoderblomst.

Fordøjelsen må meget gerne være velfungerende, og ellers kan man også her fremme optagelse og udskillelse af næringsstoffer og affaldsstoffer gennem kosten eller evt. supplere med mælkesyrebakterier til tarmenes velvære.

Håber du kan bruge svaret til at komme videre 🙂

Bedste hilsner
Tine Juul Andersen, skønhedskonsulent

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.