Hvordan styrker vi babys immunforsvar

25. marts 2020

Kære Anette

Vi har en baby på knap 8 mdr. Og en stor pige på 7 år.

Da vores baby er præmatur, født 8 uger for tidligt, har vi været særligt forsigtige og passet ekstra på, men det har været svært at holde virus, forkølelser og andet skidt fra døren, så desværre har hun allerede været syg tre gange med feber, forkølelser etc. Senest har det taget over to uger for hende at blive rask.

Hun bliver ammet og suppleret med mme (NAN sensilac), derudover får hun lactocare baby mælkesyre+ d-vitamin og jern. Hvad kan jeg ellers give hende for at styrke hendes immunforsvar?

På forhånd tak

Katja

Læs også: Gylp, gråd, dårlig søvn. Har din baby refluks-sygdom?

 


 

Kære Katja

Tillykke med lillesøster.

Det er dejligt at I har fokus på, hvordan I selv kan støtte hendes immunsystem. Det er bestemt ekstra relevant, når hun er født præmaturt.

Du kan give hende rigtigt gode ting igennem ammemælken. Sørg selv for at tage en god kvalitets multivitamin, ekstra D-vitamin, god kvalitets fiskeolie og ikke mindst probiotika/mælkesyrebakterier.

Læs også: Mælkesyrebakterier: Små krigere, der kræver beskyttelse

Det hele gavner igennem ammemælken. Du må også meget gerne tage ekstra C-vitamin dagligt. Gerne minimum 1000 mg morgen og aften.

Hvis lillesøster bliver syg igen, så tager du 1000-1500 mg hver 3. time. Hvis det giver lidt løs mave, så sætter du bare dosis lidt ned. Du kan også med fordel tage Echinacea hver 3. time under sygdom.

Det er også en rigtig god ide at give hende mælkesyrebakterier direkte, som I gør.

Mælkesyrebakterier er super vigtige for immunforsvaret. Jeg vil anbefale, at I køber Duo-D dråber, som har nogle vigtige bifido-bakterier. Og så giver du dem hver 2. dag skiftevis med Lactocare.

En del babyer reagerer med slimdannelse og dermed hyppige infektioner på komælk. Almindelig modermælkserstatning er lavet på komælk. Komælksproteiner kan også gå via ammemælken over i barnet.

Læs også: Styrk dit immunforsvar med de rette næringsstoffer

Jeg vil anbefale jer, at skifte til fuldt hydrolyseret modermælkserstatning f.eks. Althera. Det skal købes på apoteket. Her er komælksproteinerne fordøjede på forhånd og derfor nemmere for kroppen at håndtere.

Smagen kan godt udfordre lidt, så det kan være nødvendigt at vænne barnet til smagen ved at blande det op med Nan i starten.

Jeg vil også anbefale, at du holder 100% pause med mejeriprodukter. Tag i stedet et godt tilskud af Calcium og Magnesium.

Hvis du gerne vil give lillesøster et ekstra boost, kan du også supplere med homøopatisk Ferrum Phos.

God bedring og dejlige hilsner til hele familien.

Anette Straadt, Sundhedsplejerske

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.