Irriteret hals i månedsvis?

22. juni 2022

Jeg har problemer med min hals. Den er meget øm (som halsbetændelse) – og det gør rigtig ondt at synke. Symptomerne har stået på i knap tre måneder. Har været ved halslæge, som godt nok kan se, at halsen er meget irriteret, men ikke har andet bud, end at det kan skyldes mavesyre. Men jeg bøvler ikke med mavesyre, som står op i halsen, sure opstød m.m.

Jeg har fået taget blodprøver, som ikke indikerer nogen infektion … Mine levertal er let forhøjede – ved ikke, om der evt. kan være en sammenhæng?

Men hvad kan der være i vejen? Kan en virus evt. forårsage disse halssmerter – og så over så lang tid?

Jeg er 53 år, ikke overvægtig og ikke ryger …

Finn


Det er formentlig dine slimhinder, der er irriterede, og da det ikke er på grund af tobaksrøg, må man tænke på andet, der kan påvirke slimhinderne. Der kunne blandt andet være tale om indeklimaet på din arbejdsplads eller noget i hjemmet. En meget tør luft kan irritere meget, især hvis du ikke drikker nok vand. Forkert brændsel i brændeovne kan forurene luften, f.eks. brænde med maling på.

Hvad skete der i dine omgivelser for de tre måneder siden? Forskellige maskiner kan afgive irriterende stoffer, f.eks. printere og kopimaskiner. Spånplader mm. kan afgive gassen formaldehyd, og polstringen på nye møbler kan også være behandlet med stoffer, der kan påvirke indeklimaet. Du kan også have udviklet en allergi over for noget i kosten, f.eks. mælk. Det er ikke sandsynligt, at der kan være tale om virus. Leveren spiller en stor rolle i afgiftningen af kroppen, så tænk over, om du kan være udsat for gifte i maden, det, du drikker (alkohol er en gift), eller i dit miljø.

Du kan styrke dine slimhinder ved at sikre dig, at du ikke mangler zink og B-vitaminer samt ved at bruge naturmidlet Membrasin, der indeholder ekstrakt af havtorn.

Mange gode hilsener

Carsten Vagn-Hansen