Jeg har fået hjerteflimmer og skulle tage stærkt blodfortyndende medicin,– men jeg synes, at bivirkningerne var for store.
Jeg tager istedet for policosanol complet, som Carsten Vagn-Hansen siger, at to stk af dem svarer til 100 mg Hjertemagnyl, – derudover tager jeg så Fucoidan,som siges at bruges i Østen, som blodfortyndende medicin (kan ikke købes i Danmark).
Jeg håber naturligvis på, at det kan erstatte den farlige traditionelle blodfortyndende medicin, – men nu er jeg så kommet til at tænke på, at A-vitamin som tilskud vist ikke er så godt i den her sammenhæng – er det korrekt?
Og er der andre vitaminer, der skal undgås som kosttilskud?
Og hvad med madvarer, er der noget, jeg skal undgå af hensyn til mit blod, der jo helst ikke skal størkne midt i transporten igennem kroppen.
Det var et langt spørgsmål, håber du kan/vil svare på det.
Mange hilsner
Kirsten
Jeg tænker, at du allerede har overvejet grundigt, at der kan være en risiko forbundet med at fravælge den blodfortyndende behandling. Alligevel vil jeg gøre dig opmærksom på problematikken, som naturligvis ikke er let, når du oplever mange bivirkninger ved medicinen.
I forhold til vitaminer er A-vitamin ikke noget problem, men det kan K-vitamin til gengæld være. K-vitamin er bl.a. vigtig for knoglesundheden og hjælper med til at få blodet til at størkne, hvilket er vigtige funktioner. Dog er for meget K-vitamin problematisk, når der, som i dit tilfælde, er øget risiko for blodpropper.
K-vitamin får vi fra kosten særligt fra kål og grønne grøntsager. Vi kan også få K-vitamin fra tilskud og så danner en sund tarmflora også K-vitamin. Derfor skal du tænke på ikke at få for meget K-vitamin fra tilskud samt spise en fast mængde kål/grønne grøntsager dagligt, så der er styr på, hvor meget K-vitamin du får. Du behøver ikke undgå de sunde grøntsager, men en fast daglig mængde er som sagt vigtig.
Fiskeolie, ingefær og hvidløg kan være godt at tage, da det hjælper på at holde blodet flydende.
Jeg vedhæfter patientinformation fra Gentofte Sygehus ang. K-vitamin og linker her til Carsten Vagn Hansens artikler om blodfortyndning og atrieflimren, hvor du kan læse mere – også om gode tilskud.
Det er vigtigt at gå til kontrol hos lægen, så der bliver holdt øje med din egen antikoagulerings-behandling, og I i fællesskab kan finde ud af, hvor meget K-vitamin du kan få fra kost og tilskud.
Mange hilsner fra
Trine Vesteraa, ernæringsterapeut