Knuder i hovedbunden

Læge og sundhedskonsulent, Carsten Vagn-Hansen giver gode råd om irriteret hovedbund – kan hårde knuder være talg?

Foto: Shutterstock
7. juni 2023

? Jeg har nogle hårde knuder i hovedbund, som gør frygtelig ondt især om natten. Jeg er 75 år, er blevet scannet, men synes ikke det giver noget svar. Infektion eller virus.

Jeg har stærk kløe især i hovedbund, og også på kroppen. Smører godt, og hovedbunden skal jeg vaske en gang ugentligt med Nizoral 2%. Det er som sandpapir, men de smerter er jeg godt nok bange for. Knuderne er hårde. Har I som altid et godt råd til mig?

Med mange varme hilsner K


! Jeg vil tro, at dine knuder i hårbunden skyldes talg, der har ophobet sig i hårsække og givet anledning til inflammation, som gør ondt. Du har nok også skæleksem, hvor det svampedræende middel Nizoral kan hjælpe. En baggrund for fedtknuderne kan være, at du har for meget af fedtstoffet triglycerid i blodet. Det kan blandt andet skyldes en raffineret kost med sukker, kager, hvidt brød, etc.
Mælk og mangel på motion, hvor man bruger triglycerider som brændstof i musklerne, kan også være medvirkende. Alkohol også. B-vitaminer, især B6 og B8, er en god hjælp.

Du bliver nødt til at bede din læge eller en speciallæge om at fjerne dine knuder kirurgisk, da de ellers vil vokse og genere endnu mere.

Mange gode hilsener
Carsten Vagn-Hansen, læge og sundhedskonsulent

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.