Skal vi have det store smil frem og helst naturligt, er der her et par tips til at se blændende godt ud. Ikke som Ross i ‘Venner’, hvis tænder lyste – også i mørke … DET var ikke så naturligt (Okay, 90’er reference …)
Kul på. Flere er sikkert stødt på det oxymoron at komme sort kul på for at få hvide tænder.
Har man slået tænderne, så de er misfarvede ad den vej, eller har man meget gule tænder fra naturens vej, bliver de ikke kridhvide ved at børste med aktivt kul.
Men er det misfarvninger fra rødvin, bær, te, kaffe, rygning osv. der har lavet ballade, er det derimod en mulighed med aktivt kul.
Aktivt kul kan også kaldes aktiveret kul. Oftest er det lavet af trækul fra kokosnøddeskaller, men det kan også være lavet af bambus eller japansk egetræ. De sidste bruges tit til vandrensning også. Det er ikke en god idé at anvende kullet fra grillen på terrassen omend det kan være lavet af løvtræ, men kan der også være andre ting blandet der i.
Det særlige ved aktivt kul er, at det har et meget stort indre overflade areal – flere tennisbaner pr. gram. Aktivt kul kaldes også mikroporøst kul. Det opsamler urenheder fra væsker (vandrensning), men det har også vist sig, at tandkød og tænder har glæde af den rensende egenskab. Man fremstiller trækul til dels med ilt og vanddamp, og der ligger et helt håndværk bag de bedste typer.
Når det bruges som let tandblegning, er det ofte som pulver.
Man dypper sin tandbørste i vand og derefter i pulveret. Børster tænder i cirkulære bevægelser. Hold munden mest muligt lukket … Det er ikke nemt at få af tøj og andre tekstiler.
En-to gange om ugen og ind imellem bruger man sin almindelige tandpasta. Der findes også tandpasta med kul i, som man kan skifte med. Vær opmærksom på, at det ikke ubetinget er godt på porcelænsfacader på tænderne at bruge rent kul.
Ud over at hjælpe med at blege tænderne, virker det også ved at ændre mundens pH og dermed mod dårlig ånde og til et sundere tandkød.
Hvad bliver aktivt kul ellers brugt til? Som kosttilskud bl.a. til udrensning af tungmetaller og skimmelsvamp i kroppen eller i hudpleje i ansigtsscrubs, masker og sæber til uren hud. Bliver også anvendt til luftrensning og rensning af ubehagelig lugte fra f.eks. sko eller våd hund og meget andet.
Måske du også har set det anvendt som børstehår på bambustandbørster? Virkelig alsidigt naturligt og simpelt.
And … SMILE! Fra Tine Juul Andersen, skønhedskonsulent