Min baby sover uroligt

10. marts 2021

Jeg har nogle spørgsmål vedr min søn, som lige er blevet 3 måneder. 

Om natten sover han meget uroligt. Han basker med armene og benene og tager sig til hovedet. Han har lukkede øjne, mens han gør det, og nogle gange får han vækket sig selv. Sådan har han gjort, siden han var 2 måneder.

Jeg har prøvet at svøbe ham, men så brokker han sig. Jeg har prøvet at ligge en hånd på ham, det hjælper ikke. Sådan ligger han i 5-15 minutter, falder til ro og efter 45 minutter starter det hele igen.

Han er meget træt i løbet af dagen og kan sove 30 minutter hist og her. Jeg har også svært ved at få ham til at blive i søvnen i løbet af dagen. Og jeg føler, at når han endelig tager en lang lur, skyldes det, at han er udmattet.

Om dagen er det tit hans moro-refleks, som vækker ham.

Er det normalt, han stadig har den, når han er 3 måneder? Og er det normalt, han ligger så uroligt om natten? 

Mange hilsner fra Maria 

 


 

Stor tillykke med din søn. 

Babyer drømmer en stor del af deres sovetid. Det kan godt involvere en del bevægelse. Babyer i den alder sover i det hele taget rigtig meget. Så det er helt naturligt, at han skal have masser af lure i løbet af dagen. 

Nogle sover lange stræk. Andre sover kortere og hyppigere. 

Moro-refleksen forsvinder først omkring 3-4 måneders alderen. 

Når det er sagt, så er der også forskellige ting, du kan overveje at prøve for at se, om det kan give en mere rolig søvn. 

Giv meget gerne et tilskud af mælkesyrebakterier. Hvis du ammer, kan du med stor fordel også selv tage tilskud, da det bevæger sig via din mælk over i ham. Mælkesyrebakterier kan hjælpe til mere ro i fordøjelsen, som godt kan have betydning for søvnen. 

Studier har vist, at fiskeolie kan have en positiv betydning for søvn hos børn. Hvis du ammer, så tag selv dobbelt dosis af en god kvalitets olie som Nordic Naturals. 

Hvis din søn får flaske, så giv ham ½ tsk i en af flaskerne i løbet af dagen. Hvis din søn får flaske, kan det også være værd at prøve at skifte til en anden type modermælkserstatning. 

Hvis du ammer, kan du prøve at undgå mælkeprodukter og gluten i 14 dage og se, om det gør en forskel. 

Få gerne din søn undersøgt af en kropsbehandler. En osteopat eller en kiropraktor er muligt lige nu. De holder stadig åben. Hvis der sidder noget i klemme el lign. kan det også påvirke søvnen. 

Jeg vil også anbefale dig homøopatisk Chamomilla comp., som virker beroligende på både krop og psyke. Smør et par dråber på din søns hud, hvor den er tynd, 3-5 gange dagligt. 

Sov rigtig godt. 

De bedste æblehilsner, Anette Straadt 

Sundhedsplejerske, børnesundhedsvejleder og ekspert i børns naturlige sundhed 

www.æblebørn.dk 

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.