Min datters knopper forsvinder ikke

22. maj 2020

Min datter på 8 år har knopper på kinderne, lidt røde/hvide talgknopper. Hun har haft dem stort set, siden hun blev født, men de forsvinder ikke.

Jeg har prøvet med creme og exfoliering. Har I et bud på årsag og behandling?

Kan der være fødevarer, som forværrer knopperne?

Jeg havde selv knopper på armene i min ungdom, og slap først af med dem i 20’erne, så måske er der noget arveligt?
Mvh
Dorte

Læs også: Børnevaccination i corona-tiden?

 


 

Kære Dorte
Huden er vores største organ og den reagerer på både ydre stimuli, men også på indre ubalancer. Så derfor er det nogle kloge tanker, du gør dig.

Først og fremmest, så har huden brug for, at kroppen er godt fyldt op med næringsstoffer og ikke mindst sunde fedtstoffer. En god varieret kost, der også indeholder sunde fedtstoffer fra nødder, kerner, frø, avocado og koldpressede olier. Kæmpenatlysolie er er særlig god olie til huden. Den kan bruges i dressinger eller røres i smoothie eller i let afkølet grød.

Læs også: Plasticlegetøj kan forgifte dit barn

Omega 3 fedtsyrerne DHA og EPA er også vigtige. Dem får vi fra fede fisk, men da mange fisk indeholder tungmetaller eller kommer fra miljøbelastende opdræt, kan et godt alternativ være en god kvalitets fiskeolie.
Huden har tæt forbindelse til fordøjelsen og til tarmens balance. Derfor er det også vigtigt at spise fiberrigt. Spis derfor mange grøntsager og varieret og vælg fuldkorn frem for raffinerede produkter.

Vi ved fra studier, at tarmens bakterier også påvirker huden. Flere studier har vist en positiv effekt med probiotika-tilskud i forbindelse med hudreaktioner. Probiotika er gavnlige tarmbakterier, der bl.a. fås som pulver og kapsler.

Læs også: Styrk din families immunforsvar nu

Ud over en sund basis kost, så kan det være en god ide at tage en god multivitamin for at tanke kroppen og dermed huden bedst muligt op. Det kan med fordel suppleres med en kur med ekstra zink, da zink er særdeles vigtig for huden.

Du spørger, om der kan være fødevarer, der spiller ind. Ja det kan der godt. Jeg vil foreslå, at I starter med at tanke kroppen op med de ting, jeg har nævnt ovenfor her.
Hvis knopperne stadig er der efter 6 uger, så kan det være tegn på, at der er noget, der forstyrrer kroppen som f.eks. en fødevare.

Særligt i forhold til knopper, så vil jeg nævne gluten som en mulig problematik. Gluten er et protein i hvede, rug, byg og til dels i havre. Mange har erfaring med, at knopper på armene netop kan være et tegn på, at kroppen har svært ved at tåle gluten. Det betyder ikke nødvendigvis, at der er tale om Cøliaki, som er den mest kendte glutenreaktions-sygdom. Men kroppen kan også på andre måder reagere på gluten.

Læs også: Dr. David Perlmutter: Gluten er et problem

Mange oplever, at det kan være udfordrende at ændre på kosten og samtidig holde den sund og varieret. Det kan derfor være en god ide at opsøge individuel vejledning, hvis I har brug for at se nærmere på eventuelle fødevare-reaktioner.

God bedring med knopperne

De bedste æblehilsner
Anette Straadt

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.