Ondt i maven om natten?

22. juni 2022

Måske kan du hjælpe mig? Jeg er en travl kvinde med familie, børn og fuldtidsjob, men føler mig egentlig ikke stresset – bare travl på den ok måde.

Men den seneste måned har jeg haft så ondt i maven om natten. Ikke om dagen, men om natten, så jeg vågner, når jeg skal vende mig.

Jeg synes ikke, jeg har mere luft i maven end ellers og heller ikke anderledes toiletbesøg.

Hvad pokker kan det være? Har du en ide om det?

Mvh

I 

Det kan jo have flere årsager, men du kan jo tænke over, om du spiser anderledes, end du plejer. Spiser du hurtigt og uden opmærksomhed, så du egentlig får for meget, især om aftenen, som du så har liggende i maven?

Hvis man spiser for tæt på sengetid, kan det også give de gener, du har. Maden skal helst være videre fra mavesækken, når vi skal sove. Så kan kroppen bruge krudtet på at detoxe, genopbygge osv., mens vi sover og ikke fordøje. Jo, der bliver også fordøjet om natten, men det vil være gavnligt, hvis der frigives energi til andet også.

Det kan også være, at du har for lidt mavesyre/fordøjelsesenzym, så maden nedbrydes for langsomt. Her kan du tage Super Papaya Plex fra firmaet Solaray.

Er din tarmflora i orden? Tilskud af mælkesyrebakterier fra enten Udo’s Choise eller Engholmgruppen er gode.

Måske vil en rask gåtur inden sengetid være god. (Selvom det mest er hundeejere, man kan lokke ud på det tidspunkt). Men gåturen kan lige sætte skub i maveindholdet, og det kan være det, du har brug for.

Når du ligger i sengen, kan du bruge et minut på at massere maven. Du ligger på ryggen, evt. bøjede knæ og lader hænderne cirkle på maven i urets retning.

Endelig kan en kop kamillete berolige dig – også maven.

Bedste hilsner

Tine

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.