Piller for øjnene

1. april 2022

Jeg har det problem, at jeg ikke tåler ascorbinsyre (får tynd mave). Jeg vil så gerne bl.a. begynde at tage piller, som er gode for øjnene (SynVital med Safran) og mange andre ting, Fik for 10 år siden konstateret Helicobacter og behandlet herfor. Hvad kan man gøre?

Er kæmpe fan af jeres indslag og givtige beretninger, tak tak.

MVH Bente

Svar:

Behovet for C-vitamin (ascorbinsyre) er meget forskelligt. Nogle rammer allerede mavegrænsen på blot 100 mg, mens andre kan tage 5 gram uden at mærke noget. Der er ikke andet for end at lytte til kroppen – den lyver aldrig. Vælg derfor tilskud, som ikke har et højere indhold af C-vitamin, end maven kan tåle, for ellers skaber du bare mere rod i systemet.

Måske din mave er lidt sart efter den skrappe antibiotikakur mod helicobacter. Tog du mon en kur med mælkesyrebakterier efterfølgende? Ellers vil jeg anbefale at gøre det nu. Det kunne være fra Udo’s Choice eller Biokult. Du kan også tilføje lidt fermenterede fødevarer i din kost såsom yoghurt, kefir, kimchi, surkål og kombucha. Disse fødevarer støtter din mikroflora.

Til øjnene kan du vælge tilskud uden C-vitamin. Det kunne være Blue Berry Plus øjenvitamin fra New Nordic, der er en blanding af ekstrakt fra blåbær, to urter og vitaminer/mineraler, som støtter øjenfunktionen. Den kan suppleres med Astaxantip fra Allergica, som er en stærk antioxidant og indeholder lutein og E-vitamin.

Husk desuden at spise en kost med masser af grøntsager, bær og gode fedtsyrer fra eksempelvis fede fisk.

God bedring

Mvh Maria Langbak