Rysten på hænderne

Naturlæge, Maria Langbak giver i denne brevkasse gode råd til, hvordan man kan holde kredsløbet sundt og mindske rysten på hænderne.

Foto: Adobe Stock
8. december 2023

? Jeg føler mig stort set sund, men er de sidste ca. 5 år begyndt at ryste på hænderne. Lægen
siger, det er helt normal gammelkonerysten. Er der noget, jeg kan gøre for at forebygge, så det
ikke bliver værre? Fysisk holder jeg mig i gang og føler mig i bedre form end mine jævnaldrende.

– Den 74-årige

Læs også: Hjælp, min shampoo er udgået

! Det er dejligt, at du holder dig i god form, for det er vigtigt med alderen og for at holde kredsløbet sundt.

Essentiel tremor er den medicinske betegnelse for en rysten på hænderne, som ikke har en kendt underliggende årsag i den vestlige tilgang til mennesket. Min erfaring er, at det er vigtigt at holde koffein, kunstige sødestoffer og alkohol på et minimum ved denne lidelse. Alle 3 forværrer situationen. Til gengæld kan fysisk bevægelse hos nogle forbedre rystelsen. Det gælder både kredsløbsstimulerende motion, som hurtig gang og cykling, men især også mere afslapningsprægede typer såsom yoga og åndedrætsøvelser, der beroliger nervesystemet.

Generelt er det godt i kosten at inkludere krydderier og krydderurter såsom kanel, ingefær, gurkemeje, rosmarin og grøn te. For at støtte nervesystemet vil jeg anbefale en god multivitamin med et højt indhold af B-vitaminer – som Omnix fra Biosym – samt et tilskud af vegansk omega-3 fra Plantforce og magnesium i en dosis på 400 mg dagligt. Med fordel kan du tillige tage urten Gotu Kola fra Natur-Drogeriet og det homøopatiske middel Zincum met. D10.

Derudover kan akupunktur være effektivt. Medicinsk cannabis har også vist spændende resultater ved netop essentiel tremor.

God bedring og venlig hilsen
Maria Langbak, Naturlægen.com

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.