Smertestillende mod vokseværk?

28. april 2022

Mit barnebarn klager tit over vokseværk. Han dyrker meget sport ( fodbold) men sidder også en del foran computeren. Han spiser ikke sundt – desværre. Jeg tænker at købe Omnimin til ham så han i det mindste får lidt vitaminer/mineraler.

Jeg er ked af at han får smertestillende medicin ( tbl. Pamol 1 til 2 gange om ugen ) så derfor vil jeg høre om I evt har et andet forslag.

Han lider også af soleksem som heldigvis kun går ud over hans ører, men det kan udvikle sig til sår og er ret irriterende for ham.

Med venlig hilsen
bedstemor

 

Svar:

Det er dejligt at mærke din interesse for dit barnebarns sundhed og trivsel.

De fleste børn i dag bruger en del tid foran skærmen. Derfor er det fint at høre, at dit barnebarn også er aktiv med fodbold.

Det er en god ide at give en god multivitamin som basis. Den kan ikke gøre det ud for sund kost, men som du skriver, så får han i hvert fald dækket lidt ind på den måde.

Jeg kender ikke hans alder, men Omnimini er et godt valg til børn. Hvis det er muligt kan han med fordel også få et tilskud af en god kvalitets fiskeolie som Nordic Naturals.

For at hjælpe ham med vokseværk, så kan han med stor fordel smøres med magnesiumcreme hver aften. Magnesium virker afslappende på muskler og nervesystem. Det er rigtig godt til vokseværk og har derudover en positiv effekt på søvnen. Magnesium optages fint gennem huden.

Soleksem kan forebygges ved at sørge for, at han er godt tanket op med D-vitamin og A-vitamin. Men det vil også hjælpe med Omnimini, da den jo bl.a. indeholder disse to.

Måske kan du også gøre en positiv forskel for ham og hans forældre ved at invitere på mad ind imellem og vise, at man kan lave lækkerier, som samtidig er sunde. Det kunne f.eks. være:

  • Burgere med hjemmebagte fuldkornsboller og hjemmerørt dressing
  • Lasagne med fuldkornsplader og blomkålsris i kødsovsen
  • Lækker laks med hjemmelavede pomfritter
  • Pizza på fuldkornsbund med god kvalitets topping
  • En lækker pastasalat med fuldkornspasta
  • Fuldkorns-pitabrød med salat og lækkert fyld

Derudover er det selvfølgelig op til hans forældre og ham selv, hvad han skal spise. Det kan være en hårfin balance at komme med gode råd til familiemedlemmer. Vær åben og nysgerrig og tilbyd inspiration, hvis de har lyst.

De bedste æblehilsner

Anette Straadt

Naturlig sundhedsplejerske

www.æblebørn.dk

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.