Tynde slimhinder

13. juni 2022

Hvad kan jeg bruge mod tynde slimhinder?
Min læge vil give vagifem, men der er laktose i. Ovestin gør vanvittigt ondt. Findes der ikke andet? Jeg vil helst undgå hormon.

Kh Stenbukken

Svar:

Først og fremmest er slimhinderne fuldstændig afhængige af en god væskebalance og tilførsel af sunde fedtsyrer hver dag. Uden dette på plads er ubalancen svær at rette op. Mange har også gavn af at øge indtaget af orangefarvede grøntsager/bær og frugter samt kål i alle afarter.

Te af rødkløver og indtag af lidt fermenterede sojaprodukter såsom sojayoghurt og miso kan være gavnligt for nogle, da det har en mild østrogenlignende effekt.

Derudover er der mange forskellige tilskud, som kan afhjælpe symptomerne. En af mine favoritter er Membrasin, som indeholder en blanding af havtornekstrakt, sunde fedtsyrer samt, vitamin A og E. Man kan også tage en E-vitaminkapsel fra Berthelsen, stikke hul på den og smøre olien med indhold op i skeden om natten.

Generelt er mikrofloraen i skeden ligeledes af betydning. Som en kur kan tages Lacti Kvinde probiotika fra Nordbo, som er udviklet specielt til kvinders underliv.

Dette kan suppleres med forskellige homøopatiske midler såsom Natrium chlor. D12 og Kalium chlor. D6.

God bedring

Mvh Maria Langbak