30. september 2013

Intolerance over for nedbrudte proteiner?

Jeg håber du kan give mig en afklaring på følgende: Jeg skal på en astronautkost (Elemental 028), hvor proteinerne i pulveret er spaltet til aminosyrer. Man kan dermed ikke reagere allergisk på det, men hvad så med hensyn til intolerance. Kan man reagere intolerant ...
02. september 2013

LCHF-kost og højt kolesterol?

Vi er et ægtepar midt i halvtredserne. Det er mig (kvinden), som har ansvaret for indkøb/madlavning. Vi går begge meget op i sund kost og levevis. Lige nu laver jeg mad efter LCHF-princippet (Low Carb High Fat – færre kulhydrater, mere fedt, red.), og ...
13. august 2013

Yderligere om kræft og kulstænger

Et mere uddybende svar til brevkassespørgsmålet om kulstænger i vand og kræftrisiko   Jeg har kigget yderligere på problematikken med rensning af vand med kul, efter jeg har fået henvisning til denne artikel http://videnskab.dk/krop-sundhed/overraskende-fund-nanopartikler-rammer-gennem-mave-og-tarm. Jeg har været i forbindelse med Peter Møller, professor i ...
30. juli 2013

Svamp af gryn og korn?

Jeg har fået taget en vegatest og har fået at vide, at jeg har en svampebelastning og psykosomatisk stress. Jeg har forsøgt i ca. 3 måneder at komme af med svampebelastningen og har også fået det bedre. En overgang spiste jeg havregrød af 5 ...
25. juni 2013

Er opdrættede fisk skadelige?

Jeg har lige læst artiklen om inflammationshæmmende kost. I den står, at opdrættede laks gør mere skade end gavn på helbredet. Er du enig i det? De norske sundhedsmyndigheder påstår, at de pesticider, der bruges, ikke ligger over et sundhedsskadeligt niveau? Peter     ...
11. juni 2013

Kan kulstænger i vand fremkalde kræft?

Jeg ville gerne høre, om det er rigtig, at det er kræftfremkaldende at bruge en kulstang til at rense vand med? Jeg var sammen med en veninde i går, som sagde, hun havde læst det. Ja, vi læser jo så meget og bliver ret ...
22. maj 2013

Skal vi droppe risdrik?

I får sikkert en masse henvendelser om riskiks og rismælk i disse dage. Jeg har fundet artiklen https://naturli.dk.linux201.unoeuro-server.com/naturli-viden/born/10126-advarsel-rismaelk-i-sigte, som så vidt jeg kan se er skrevet i februar, dvs. før det seneste udspil fra Fødevarestyrelsen. Min søn på knap 4 år har aldrig fået ...
29. april 2013

Hvad skal jeg stege og bage i?

Jeg har lige læst dit svar ang. stegning i rapsoli. Jeg blev forvirret, da jeg hele tiden har hørt, at rapsolie er godt at stege i, da det kan klare høje temperaturer. (Kokos skulle være det bedste at stege i) Nu læser jeg det ...
14. april 2013

Er pulver ligeså godt som friske bær?

På en udstilling købte jeg pulveriseret blåbær og tranebær. De kom fra Finland, plukket i deres vilde natur, er ikke økologiske, men heller ikke sprøjtet med gift. Jeg syntes, det var let at bruge dem i mine smoties, da jeg havde dem lige ved ...
09. april 2013

Er rå champignoner farlige?

Jeg har i mange år spist champignoner, rå, men en god ven fortalte mig at det ikke var så godt, for de indeholdt nogle stoffer, som kunne være kræftfremkaldende, og at jeg burde varmebehandle dem. Jeg er næsten vegetar, bryder mig ikke om stegte ...