29. april 2013

Hvad skal jeg stege og bage i?

Jeg har lige læst dit svar ang. stegning i rapsoli. Jeg blev forvirret, da jeg hele tiden har hørt, at rapsolie er godt at stege i, da det kan klare høje temperaturer. (Kokos skulle være det bedste at stege i) Nu læser jeg det ...
14. april 2013

Er pulver ligeså godt som friske bær?

På en udstilling købte jeg pulveriseret blåbær og tranebær. De kom fra Finland, plukket i deres vilde natur, er ikke økologiske, men heller ikke sprøjtet med gift. Jeg syntes, det var let at bruge dem i mine smoties, da jeg havde dem lige ved ...
09. april 2013

Er rå champignoner farlige?

Jeg har i mange år spist champignoner, rå, men en god ven fortalte mig at det ikke var så godt, for de indeholdt nogle stoffer, som kunne være kræftfremkaldende, og at jeg burde varmebehandle dem. Jeg er næsten vegetar, bryder mig ikke om stegte ...
12. marts 2013

Kan rapsolie bruges til stegning eller ej?

Jeg vil så gerne vide vores rapsolie her i Danmark, er den slet ikke god længere? Jeg har lige læst det fantastiske nyhedsbrev om Olivenolien, som jo bare er så vidunderlig. Morsø Rapsolie-producenten siger, man må gerne stege, bage og friture med deres koldpressede ...
05. marts 2013

Kostplan til PCO?

Jeg har fået konstateret PCO og planlægger at følge en levevis, der afhjælper de symptomer, der er forbundet hermed (et vægttab er dog ikke på ønskelisten). Jeg synes, at det er svært at sammensætte en ordentlig kostplan, da jeg samtidig lider af irritabel tyktarm, ...
19. februar 2013

Hvordan ser man svamp i fordøjelsen?

Jeg har lige læst dit svar til veninden, som har en veninde med svamp i maven. Så bliver jeg nysgerrig :-). Hvordan får man konstateret svamp i maven? De ting du nævner, er lige alle de ting, jeg ikke kan tåle. Og så skriver ...
04. februar 2013

Mad ved svamp i maven?

Jeg skal have veninder til frokost. En af dem har en svamp i maven med meget ubehag. Hvad kan jeg lave til hende, så hun også kan nyde det? Med venlig hilsen Veninden     Tak for spørgsmålet! Det kan sagtens lade sig gøre ...
21. januar 2013

Modstridende kostråd?

Hvad pokker stiller man op, med alle de modsatrettede kostråd? Min samlever og jeg prøver at spise sundt og varieret. Dvs. meget grønt, og lidt frugt. Mere fisk og fjerkræ end rødt kød. Mindre brød osv. Tidligere lavede jeg selv min mysli, med blandt ...
14. januar 2013

Er stevia bittert?

Jeg har købt det flydende stevia i en helsekost (Hermesetas Stevia Sweet), da jeg godt kunne bruge nogle færre kalorier! Det skulle søde flere gange mere end sukker, men jeg skal bruge virkelig meget, før det søder – og så synes jeg oven i ...
08. januar 2013

Værd at vide om kulhydrater

Kulhydrater er hjernens og kroppens vigtigste brændstof. De bidrager med fibre, der er vigtige for mæthedsfølelsen, regulering af blodsukker, fordøjelsen og udskillelsen af giftstoffer. Kulhydrater findes i grøntsager, frugt, brød, ris, pasta, kager, kiks, slik, havregryn mm. Kulhydrater er den type af næringsstoffer, der ...