Er hårprodukter usunde?

Det store spørgsmål, som mange stiller, når de skal købe et nyt hårprodukt er, om det kan være usundt at bruge. Vil det skade håret mere end det gavner, er der kemikalier i som er farlige, eller noget helt tredje? I dette indlæg kommer vi ind på om hårprodukter er usunde.

Ikke alle er lige sunde

For at sige det på den nemmeste måde, så må vi blot konstatere, at det ikke er alle hårprodukter der er lige sunde. Derfor er det vigtigt, at man undersøger, hvad de forskellige produkter indeholder, og at man forsøger at mindske brugen af dem, hvis de er yderst nødvendige.

Dette kunne som eksempelvis være en hårfarve, hvor nogle er mere skadelige end andre, og som man derfor enten bør holde sig helt fra, eller at undgå at bruge særligt ofte. Hvis man ønsker at bruge en hårfarve, så anbefales det, at man finder en vegansk farve, som frisøren også kan anbefale.

Der er typisk alternativer

Elsker man at have flot og glinsende hår i en bestemt farve, så forstår vi godt, at det er fristende at bruge alverdens produkter. Men ikke nok med, at de slider på ens hår, så kan de også være decideret usunde at bruge grundet de ting produkterne indeholder. Hvis man er uheldig, så kan man endda ende med at få en allergisk reaktion fra brugen af dem.

En af måderne hvorpå man kan undgå at bruge for mange produkter, og samtidig have glinsende hår, er ved at finde de sunde alternativer. Heriblandt, at man sørger for at få nok vitaminer, som er med til at øge sundheden af håret og kroppen generelt.

Derudover anbefales det, at man bruger farvebomber til at vedligeholde en hårfarve så længe som muligt, så man ikke behøver få farvet håret så ofte, som man måske skal, hvis man ikke bruger den. En farvebombe er et produkt, som hjælper håret med at vedligeholde farven, som er blevet tilføjet til håret. Det gør derfor, at man i længere tid vil kunne nyde farven på sit hår, helt uden man skal have nyt i.

Spørg altid til råds ved frisøren

Hvis du er i tvivl, så anbefaler vi, at du spørger din frisør til råds. Det gør vi, fordi de bliver uddannet på området, og med garanti vil kunne vejlede på hvilke kemikalier, som et specifikt produkt indeholder. Derved kan du hurtigt danne dig et indtryk over, hvilke produkter der er sunde for dig, og hvilke der ikke er sunde.