Cosmos Co Europe

Olier

Anschar Str. 9, 24534 Neumünster, Tyskland

info@cosmos.co.eu

www.shop.cosmos-co.eu/da

Alt du skal vide om argan olie

Dette indhold er sponsoreret

 

Argan olie. Mange har allerede stiftet bekendtskab med dette lækre produkt, og olien er blevet en fast bestanddel i skønhedsrutiner landet over. Det skyldes muligvis oliens multifunktionalitet, hvilket gør andre produkter overflødige og skaber ekstra plads i hverdagen – både i toiletskabet og i økonomien. Det er også muligt, at du har set ordet argan olie på diverse produkter i kosmetikforretninger og supermarkeder uden at handle på det. Et overflod af misvisende og look-a-like produkter er desværre bagsiden af argan oliens guldmedalje. Vil du blive klogere på det fantastiske og populære produkt, så læs mere info om argan olie her, hvor du også kan lære at kende forskel på den ægte og den falske argan olie.

Oliens oprindelse

Argan olie er gået fra at være en underdog i markedet til at være en af verdens mest populære olier på markedet. Olien kommer fra argantræet, der vokser i det sydvestlige Marokko. Hvor Marokko i vestlige øjne er kendt for sine smukke byer, lækre mad og vilde ørkener, er argan træerne også gået hen og blevet en turistattraktion i sig selv. Det er der gode grunde til, og argan træet – også kaldet livets træ af de lokale – er smukke træer, som kan dateres mere end 60 millioner år tilbage. Argan træet vokser langsomt, men kan blive 2000 til 3000 år gammelt. Ulempen ved de smukke træer er, at det ikke har været muligt at gro argan træer succesfuldt andre steder end i Marokko. Som en konsekvens har UNESCO været nødsaget til at frede et større område til træerne for at undgå udryddelse. Fordelen ved træerne er olien fra deres nødder, som hver dag sikrer beskæftigelse i lokalsamfundet i det sydlige Marokko.

Disse egenskaber indeholder argan

Argan olie er for de fleste et produkt til at sikre ydre skønhed. Olien er dog rent traditionelt blevet anset og anvendt som en delikatesse blandt de lokale i det sydlige Marokko. Der gik dog forholdsvist mange år før man lærte om argan oliens fordelagtige kvaliteter – indre såvel som ydre. Argan olien er en nærmest gylden olie, der indeholde en række fordelagtige ingredienser. Den gyldne farve har gjort, at argan olie ofte betegnes som det Marokkanske guld. Det flydende guld rummer en række gyldne fordele, og argan olien kan både booste dit helbred og pleje hår og hud. Først og fremmest indeholder argan olie E-vitamin, der opretholder huden og øjnenes sundhed. E-vitamin styrker desuden kroppens immunforsvar. Argan olie indeholder også phenol, der virker som gode antioxidanter. Derudover indeholder argan olie karotene og fedtsyrer. Karotene omdannes i kroppen til A-vitamin, som holder huden sund og spændstig samt forbedrer immunforsvaret. Fedtsyrer hjælper med at opretholde hudens egen naturlige fedt barrierer, som sikrer huden fugt, fylde og modvirker alderstegn.

Forskellen mellem ren og blandet argan

Argan olien er blevet ekstremt populær de seneste år, og det er der god grund til. Som en konsekvens af populariteten og de forholdsvis begrænsede mængder olie til rådighed i naturen, er der opstået et hav af varianter på markedet med svingende kvalitet. Nogle af disse olier produceres uden at stille sikkerhed for produktionen, mens andre olier er blandingsprodukter af ringe kvalitet. Et af de områder, der er mest misforstået, når det kommer til argan olie er spørgsmålet om filtreret og ufiltreret argan olie. Vi er blevet skolet til at tro at alt, som er ufiltreret per se er sundt, naturligt og den bedste udgave af produktet. Det gælder imidlertid ikke for argan olie, da den ufiltrerede – eller nænsomt filtrede – udgave indeholder rester fra argan nødden, hvilket ikke indgår i den kvalitetssikret udgave af olien. Der findes desuden eksempler på, hvordan den ufiltrerede eller nænsomt filtreret olie har forårsaget allergiske reaktioner og udslæt på huden. Har du købt ufiltreret argan olie, kan du lade den stå og bundfælde i 1-4 uger, til olien er blevet klar. Bliver den ikke klar efter fire uger, er det med stor sandsynlighed et blandingsprodukt af dårlig kvalitet, som du bør skille dig af med.

Et all-in-one produkt

Har du erhvervet dig ægte ren arganolie, kan du godt begynde at glæde dig over oliens unikke fordele. Olien er med sin helt særlige sammensætning et yderst godt anti-age produkt, hvilket skyldes oliens fedtstoffer, E- og C-Vitamin. Olien virker også helende på hudproblemer, såsom acne og mindre ar. Arganolie er også et fantastisk hårmiddel, og der står ofte argan olie på diverse hårprodukter på markedet. Det er dog vigtigt at have sig for øje, at de færreste produkter indeholder nok arganolie til at få udbytte af oliens kvaliteter. Derfor kan du med fordel købe ren argan olie, som du for eksempelvis kan blande i din balsam og forkæle hårets spidser med. Olien kan også blandes i din bodylotion, hvis du ønsker ekstra fugtet hud. Det er især i vintermånederne, at huden udtørrer og har brug for den ekstra fugt, argan olie sikrer. På grund af oliens multifunktionalitet, kan du erhverve dig i en argan olie og begynde at rydde ud i dine andre produkter. Olien erstatter nemlig behovet for diverse anti-aging og acne-cremer. På den måde får du ikke blot et super produkt med mange kvaliteter, men også overskud i toiletskabet såvel som i pengepungen.

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.